Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mitől ilyen drága a MOME?

Mitől ilyen drága a MOME?

Figyelt kérdés
Művészeti Szki-ba járok.Tovább szeretnék tanulni,hogy tovább fejlesszem magam.Ismerem a Mome-t,nyílt napon is voltam?Előadáson is voltam,oda járó embereket hallgattam meg akik meséltek a suliról ill. mivel foglalkoznakom most.Tetszett elhiszem,hogy jó suli?Tudom,hogy (Budapesten)ez az egyetlen iskola amely csak és teljes mértékig a művészettel kapcsolatos dolgokat közvetití.De az,hogy egy évben közel 1,5 milkát kell kipengetned?!Abszurd,hogy röviden fogalmazzak.Mit kap úgymond ott az ember amitől ennyibe kerül? :/ (Van aki odajárt?Milyenek ott az emberek?Hogy fizetik ki ezt a sok pénzt de komolyan?-tudok a diákhitelről...meg a többi lehetőségről-)Előre is köszönöm a válaszokat :)

2016. febr. 3. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
ott tanulnak a nyálas nyomi celebek, azért kerül annyiba :D
2016. febr. 3. 10:50
 2/4 anonim ***** válasza:
71%
Ha megnézed, az összes művészeti képzés drága. Az orvosi sokkal drágább, de azt tudom, hogy ott főleg külföldiek tanulnak. Nem tudom, művészeti képzéseknél is ez-e a helyzet. De bármilyen drága képzések, el szoktak indulni ezek a szakok is, és a ponthatár rendszerint nem alacsonyabb, mint államin.
2016. febr. 3. 10:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem járnak ide "nyálas" celebek, hacsak nem SP-re vagy a "Szintiadiktátor"-ra gondolsz akik fotószakra járnak/tak (fizetősre). Egyébként pedig igazán tehetségesek. De nem is értem miért írsz csak a fizetős részről és arról hogyan lehet kifizetni, mivel VAN állami finanszírozott hely. Sőt a hallgatók 90%-a államin van, pont a tandíj miatt. A suli nincs túlnyálazva, csak elég nehéz bejutni, aztán emiatt meg megy a fikázás, városi legendák terjengenek a felvételiről stb... Én csak ajánlani tudom, a magyarországi kortárs intézmények közül a legjobb és itt zajlik épp az elmúlt évtized legnagyobb kreatív-ipari beruházása is, 2018-ra az egész MOME megújul.
2016. febr. 4. 23:19
 4/4 anonim válasza:
100%

Nyálas nyomi celebek? Hol?

Én konkrétan nem is ismerek olyat aki önköltségesen van, a MOME-sok 95%-a államin van. Ráadásul van ez a közhiedelem, (legalábbis én sokszor hallottam és én is azt hittem amíg be nem kerültem) hogy a mome valamiféle kiba*zott elit közeg ahová csak úgy jutsz be ha ismered valakinek a valakijét. Lehet hogy létezik ez a dolog de valószinűleg nagyon ritka esetekben. Ahhoz hogy bekerülj kell tehetség, szakmai tudás, és szerencse ha ez a három megvan bármilyen arányban akkor előbb utóbb bekerülsz. Én elsőre az első körön se jutottam túl aztán megpróbáltam még egyszer és max ponttal kerültem be. A két próbálkozás között pedig próbáltam tanulni és fejlődni, meg is lett az eredménye.

Aki tényleg arra vágyik hogy bekerüljön a mome-ra az készüljön fel arra hogy amint bekerül megszűnik a "mome varázs" szóval amíg készültök addig éljétek meg azt hogy "mennyire cool leszek ha MOME-s leszek". De ha bekerültök biztos hogy egy nagyon kreatív közegbe kerültök és rengeteget tanultok egymástól.

Csak ajánlani tudom, rengeteg pozitív dolgot tudnék elmondani szóval inkább mondok egy negatívat amit tapasztaltam, az iskola mellett nagyon kevés idő marad minden másra...kb ennyi.

2016. febr. 17. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!