Hogy éljem túl az egyetem utolsó félévét? Szakdolgozat, államvizsga, stb, nagyon félek :- (
eddig is nehezen bírtam a vizsgákat, most mindenből egyszerre :(
persze, ha nem sikerül nem sikerül, majd sikerül később de az rengeteg pénzkidobás lenne, nagyon nem akarom.
a szorgalmam is kicsit megcsappant, úgy érzem belefáradtam. ráadásul most lett először párkapcsolatom is, még az is elveszi az időm meg a gondolataim. Ti hogy éltétek túl?
A szakdolgozatot időben el kell kezdeni, és rendszeresen kell vele foglalkozni. Mint konzulens mondom... :D
Ha folyamatosan csinálod, akkor az államvizsgáig lesz egy stabil tudásod a témáról, így könnyen meg tudod védeni.
Nekem diplomamunkám volt, de időben elkezdtem, az államvizsgán meg nem kérdeznek olyat, amit a három év alatt nem tanultál (kivéve, ha esetleg elfelejtetted felvenni a kurzust, és emiatt nem jártál be). Hogy éltem túl? Előtte szakítottam a barátommal, a diplomamunka és a tanulás segített felejteni. :p Kemény dolog, de szerettem és visszasírom, tanulni és vizsgázni sokkal jobb, mint dolgozni. (Lehet persze azért, mert nem nem azt dolgozom, amit tanultam.) Az egyetemben volt valami, ami megtörte a hétköznapok monotonitását, még akkor is, ha az egy szigorlat uv volt.
A párkapcsolat egy dolog, de a másikak meg kell értenie, hogy neked milyen fontos, hogy befejezd az egyetemet, és lehetőleg jó eredménnyel. Különben ne félj! Én mindig azon csodálkoztam, magamon persze, hogy középiskolás koromban mennyire rettegtem a érettségitől, utána meg, vizsgák minden félévben, hozzászoktam. Az államvizsga nem para, kivéve, ha nem készülsz rá, mert akkor persze gáz. Ja, és érdemes a nyelvvizsgát sem az utolsó pillanatra hagyni. Ha még nincs.
köszönöm mindenkinek, végülis ötöst kaptam mindenre :)
de nagyon rossz volt, örülök hogy vége :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!