Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy éljem túl az egyetem...

Hogy éljem túl az egyetem utolsó félévét? Szakdolgozat, államvizsga, stb, nagyon félek :- (

Figyelt kérdés

eddig is nehezen bírtam a vizsgákat, most mindenből egyszerre :(

persze, ha nem sikerül nem sikerül, majd sikerül később de az rengeteg pénzkidobás lenne, nagyon nem akarom.

a szorgalmam is kicsit megcsappant, úgy érzem belefáradtam. ráadásul most lett először párkapcsolatom is, még az is elveszi az időm meg a gondolataim. Ti hogy éltétek túl?

2016. febr. 2. 19:37
 1/7 anonim ***** válasza:
19%
Nem tudom, miről beszélsz, ez volt a legjobb része az egésznek.
2016. febr. 2. 19:43
 2/7 A kérdező kommentje:
igen? kifejtenéd bővebben?
2016. febr. 2. 19:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A szakdolgozatot időben el kell kezdeni, és rendszeresen kell vele foglalkozni. Mint konzulens mondom... :D

Ha folyamatosan csinálod, akkor az államvizsgáig lesz egy stabil tudásod a témáról, így könnyen meg tudod védeni.

2016. febr. 2. 19:48
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

Nekem diplomamunkám volt, de időben elkezdtem, az államvizsgán meg nem kérdeznek olyat, amit a három év alatt nem tanultál (kivéve, ha esetleg elfelejtetted felvenni a kurzust, és emiatt nem jártál be). Hogy éltem túl? Előtte szakítottam a barátommal, a diplomamunka és a tanulás segített felejteni. :p Kemény dolog, de szerettem és visszasírom, tanulni és vizsgázni sokkal jobb, mint dolgozni. (Lehet persze azért, mert nem nem azt dolgozom, amit tanultam.) Az egyetemben volt valami, ami megtörte a hétköznapok monotonitását, még akkor is, ha az egy szigorlat uv volt.

A párkapcsolat egy dolog, de a másikak meg kell értenie, hogy neked milyen fontos, hogy befejezd az egyetemet, és lehetőleg jó eredménnyel. Különben ne félj! Én mindig azon csodálkoztam, magamon persze, hogy középiskolás koromban mennyire rettegtem a érettségitől, utána meg, vizsgák minden félévben, hozzászoktam. Az államvizsga nem para, kivéve, ha nem készülsz rá, mert akkor persze gáz. Ja, és érdemes a nyelvvizsgát sem az utolsó pillanatra hagyni. Ha még nincs.

2016. febr. 12. 17:12
 5/7 anonim ***** válasza:
ha megszerzed az abszolutóriumot, akkor utána nem kerül pénzbe a szakdogaleadás és az államvizsga; inkább időben vesztesz sokat.
2016. febr. 18. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk 10000Ft az abszolutórium megszerzése utáni félévekben tett záróvizsga, vagyis ha már nem rendelkezel jogviszonnyal. Ha nem is azon a településen laksz, akkor ez elég sok kiadás lehet együtt (utazások, szakdoga kötés, pótdíj, stb.).
2016. jún. 9. 13:03
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek, végülis ötöst kaptam mindenre :)

de nagyon rossz volt, örülök hogy vége :D

2016. júl. 2. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!