Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék rendező?

BabyBiii kérdése:

Hogyan lehetnék rendező?

Figyelt kérdés
milyen egyetemet kell nekem elvégezni ajoz hogy klip remdező váljon belőlem? és van e ilyen egyetem Budapesten?
2016. jan. 28. 22:51
 1/8 anonim ***** válasza:
59%

"milyen egyetemet kell nekem elvégezni ajoz hogy klip remdező váljon belőlem? és van e ilyen egyetem Budapesten?"

Ilyen helyesírással?

2016. jan. 28. 22:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk az meg se fordúl a fejedben, hogy telefonról vagyok fent, de ha igy nem érted akkor leírom válogatotabb szavakkal, nehogy a végén még szívrohamot kapj itt nekem.Megtudná-e velem valaki osztani azt az információt, hogy milyen egyetemre kéne jelentkezzek ahoz, hogy rendezői diplomát tartsak a kezemben, ha elvégzem? Remélem van ilyen egyetem Budapesten is, ha valaki esetleg tud, megkérem szépen írja meg válaszban. Előre is köszönöm.
2016. jan. 28. 23:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Talán a Színház- és Filmművészeti Egyetem .
2016. jan. 28. 23:30
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2016. jan. 28. 23:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

Egyértelműen a Színház és Filmművészeti Egyetem a legjobb választás. Igazi művészeti szakember csak ott válik belőled. Persze elég nehéz bejutni, és nem is mindig indítanak minden képzést, de hát valamit valamiért.

Egyébként egyetemi képzés ilyen témában még a Metropolitan Főiskolán zajlik (régebbi nevén BGF). Itt inkább csak tisztességes iparost képeznek, persze ha tehetséges vagy, tényleg jó lehet ez a képzés is.

Ha elég OKJ, akkor a HSC Stábiskolát ajánlom. A Mafilm OKJ-s képzése. A szakmai tevékenységbe is itt folyhatsz be a legjobban. Ha nem fontos a diploma, csak hogy jó szakemberré válhass, és egy éveb belül kb. biztosan elhelyezkedhess, akkor szerintem ezzel próbálkozz.

Persze tudnod kell, hogy a TV-s és filmes szakma nagyon-nagyon szűk Magyarországon, ha nem vagy elég tehetséges, és nem értesz több dologhoz is, nem fogsz a szakmában maradni.

Ja, és nem kifogás, hogy telefonról írsz. Semmi sem gátol abban az esetben sem, hogy a helyesírás szabályait betartsd.

2016. jan. 29. 00:22
 6/8 anonim ***** válasza:

"Egyébként egyetemi képzés ilyen témában még a Metropolitan Főiskolán zajlik (régebbi nevén BGF)"

Úgy érted BKF :)

2016. jan. 29. 03:12
 7/8 anonim ***** válasza:

"# 2/6 Időpont tegnap 23:06"

A telefon a kifogások Jolly Jokere! :-)

A "válogatotabb" szavakkal írt mondataidban is van öt hiba, és akkor még a szóközökkel és mondatvégi írásjelekkel kapcsolatos hibákat nem is számoltam.

( A fogalmazási készséged pedig rosszabb, mint a helyesírásod.)

Áruld már el, egy telefon miért akadálya annak, hogy pld. a mondatod nagybetűvel kezd, amikor a Budapestet tudod nagy kezdőbetűvel írni?

Kérdésedre:

Tudomásom szerint olyan, h9ogy klip rendező képzés nincs.

Van színházi-, film-, dokumentumfilm rendezői képzés.

A klip rendező egy olyan pici piaci igényű szakma, hogy nem éri meg rá külön képzést indítani. Gondolj bele, hogy egy évben hány klipet rendeznek itthon, arra milyen költségvetése van a megrendelőknek? A legtöbb klippet az előadó/ zenekar ismeretségi körébe tartozó személy rendezi, vagy akár maga az előadó. Még a reklámfilmes piac is lényegesen nagyobb.

Egyébként sokan(?) rendeznek klipet végzettség nélkül is. Gondolj csak a ki tudja hányadik VV-ben szerepelt "Indián"-ra, aki a szakmában eléggé elismert klip rendező, semmilyen szakirányú végzettséggel nem rendelkezik.

[link]

De vannak nem csak egyetemi, hanem OKJ-s képzések is.

Képzések.:

[link]

[link]

[link]

2016. jan. 29. 11:45
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2016. jan. 30. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!