Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Meddig lehet egy verset...

Meddig lehet egy verset számon kérni?

Figyelt kérdés
Nem az ellenreakciókra vagyok kíváncsi, de az érdekelne, hogy valahol van-e arra valami állásfoglalás, hogy egy tanár egy feladott verset meddig kérhet számon? Csokonai Reményhez c. verséről van szó. A gyermekem képtelen megtanulni. Hiába magyarázom neki, már "lefordítottam" mai magyarra, de képtelen megjegyezni. Év elejétől, minden magyar órán kap 1est érte. Most új félév kezdődött, és folytatja ugyanúgy. Mivel irodalomból nem csak ez az egy feladat van, kicsit furcsállom, hogy ha a többit teljesítette, mégis mindig adhat érte jegyet, 1-est. Így a féléviben természetesen 1est kapott irodalomból. Lehetséges ilyen?

2016. jan. 26. 10:38
 1/5 Andizsuzsi ***** válasza:
Lehetséges. Verset nem megmagyarázni, hanem megtanulni kell. Akkor is, ha nem érti. Ha valaki 7. osztályban 4 versszakot fél év alatt képtelen legalább kettesre megtanulni, akkor ott komoly problémák vannak.
2016. jan. 26. 10:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyet kell értenem az első válaszolóval, de ha ez tényleg így van, akkor a tanár se százas...
2016. jan. 26. 12:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem, de ez olyan, mintha matekból nem tudná valaki a Pythagorast megtanulni és minden matekon megkérdezné a tanár, és mivel nem tudja, minden órán egyest adna érte. Sőt! Igazából nem is olyan, mert a Pythagorast nem lehet mással helyettesíteni a tananyagban, ez nem tanár-iskola-tanterv függő. De egy vers tanulása - ma úgy látom - bizony iskola függő. Van ahol pl Csokonaitól nem ezt tanulják, vagy épp nem is Csokonait, hanem más, kortárs költő verse a kötelező. (Berzsenyi, Kazinczy)
2016. jan. 26. 13:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem korrekt egy vers miatt bárkit megbuktatni, ellenben egy verset meg KELL tudni tanulni, ha feladták.
2016. jan. 26. 17:11
 5/5 Andizsuzsi ***** válasza:

Ha egy Csokonait nem tud megtanulni, akkor egy Berzsenyit, Kazinczyt hogy tud?

Visszatérve a konkrét kérdésre, mivel az idei tanév anyaga, a tanév végéig bármikor, akárhányszor kérheti. Mivel a körülmé yekről semmit nem tudunk, én úgy gondolom, ez egy játszma kettejük közül. Jól ebből a gyerek csak akkor jön ki, ha megadja magát.

2016. jan. 26. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!