Az alábbi hentes és hússal dolgozó szakmák között mik a különbségek?
Hentes és mészáros
Hentes- és húsfeldolgozó technikus
Bolti hentes
Hústermékgyártó technikus
Húsipari csontozó
Vágóhídi csontozó
(sima) Hentes
Annyiféle ilyen szakmai képzésről olvastam, hogy már nem is tudom, hogy pontosan melyik mit takar. Sőt, nagyapám szintén hentes, az ő akkori (jó régi) bizonyítványában az van, hogy "húsüzemi hentes". De ő azt mondta, hogy náluk anno háromféle hentes képzés volt: Vágóhídi hentes, húsüzemi hentes, kereskedelmi hentes.
Ez a sok különféle megnevezés más-más szakmát is takar. Miben más a képzésük, melyik mit tanul? Egyik jobban csontoz, a másik tanul kereskedelmet a harmadik pedig megtanul pl: kolbászt tölteni?
Oké, köszi a választ!
Még 1-2 kérdés. A Bolti Hentes, az mitől különbözik a sima hentestől, miben más az ő munkaköre és képzése?
A teljes szakképesítés moduljai:
*10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
*10928-12 Darabolás, csontozás
*10930-12 Húsipari értékesítés
11497-12 Foglalkoztatás I
11499-12 Foglalkoztatás II.
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság
Ebből csak az első hármat tanulja, ezért egyedül csak a Húsipari termékgyártó nevezhető igazából szakmának, a többi csak rész-szakképesítés.(Például emiatt nem kell megadni neki a garantált bérminimumot, csak a minimálbért, nem tehet estin 2 év alatt érettségit, csak 4 év alatt, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!