Ha két félév után hagyom abba az egyetemet, kell visszafizetnem, vagy elég ledolgoznom?
A másodiknak nincs igaza, én ugyanebben a cipőben jártam. Levelezgettem egy kicsit az Oktatási Hivatallal, itt a lényeg:
Mentesítési kérelem terjeszthető elő az Nftv. 48/N. § (3) bekezdése alapján, amennyiben a kérelmező vállalja, hogy az állami ösztöndíjjal támogatott félévekkel megegyező időtartamban hazai munkaviszonyt tart fenn. A hazai munkaviszony fenntartására nyitva álló határidő a mentesítési döntés jogerőre emelkedésének napjától az állami (rész)ösztöndíjjal folytatott tanulmányi idővel megegyező időtartamot követő háromszázhatvanötödik napig tart. Ha a volt magyar állami (rész)ösztöndíjas hallgató a fenti időtartamon belül ismételten hallgatói jogviszonyt létesít, a Hivatal kérelemre a munkaviszony fenntartási kötelezettségének a teljesítését a hallgatói jogviszony fennállásának időtartamára felfüggeszti.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!