Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy osztanád be a tanulást a...

Hogy osztanád be a tanulást a 2 tantárgy között?

Figyelt kérdés

Nem sikerült az egyetemen 2 tárgyam, amiből nem indul keresztfélév. (Többi tárgy már OK.) Mivel ősszel tudom felvenni legközelebb, bevállaltam, hogy vigyázok a nővérem kislányára, nővérem pedig visszamegy dolgozni. Reggel fél 7 és este fél 7 között fogok rá vigyázni, ezért cserébe a nővérem anyagilag támogat (jól fizető munkahelye van). Emellett ellátom náluk a háztartást, főzök, mosok, takarítok.

A kérdésem, hogy hogyan lenne érdemes tanulnom: mindennap mindkettőből egy keveset, vagy naponta/hetente/havonta mindig váltani? Nehéz, fizikás-számolásos tárgy mindkettő. Azt nem merem bevállalni, hogy őszre hagyom, folyamatosan szeretnék minden nap kicsit haladni.

2016. jan. 21. 18:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem semmiképp sem jó, ha kevered a tananyagot, inkább először tanuld meg az egyiket, majd utána térj át a másikra, azután pedig ismételj.
2016. jan. 21. 18:42
 2/4 A kérdező kommentje:
De havaz egyiket tanulo februártól májusig, a másikat júniustól augusztusig, akkor nem fogom szeptemberre az elsőt elefelejteni?
2016. jan. 21. 18:48
 3/4 anonim ***** válasza:

nem igazán értem, hogy már végeztél a sulival és csak ez a két tárgyad maradt?

én szerintem ráérsz szeptemberben elkezdeni tanulni. mármint ha csak 2 tárgyad marad, akkor bejársz minden órára +óráról órára végigveszed az anyagot otthon is. ha tényleg úgy mész be mindig a következő órára,hogy az előző óraikat érted, akkor szerintem nem lesz gond.

de ha mindenáron most akarod elkezdeni(bár még majdnem 1 éved van a vizsgákig) akkor kezdd, de szerintem jó esély van rá,hogy el is felejted 1 év alatt, amiket most tanulsz.

én max gyakorolgatnám a számolást,hogy ne legyen olyan idegen majd szeptemberben. vagy hogy ne ess ki a tanulásból néha tanulgass, de szerintem annyira intenzíven nem kell szeptemberig

2016. jan. 21. 18:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Elöszőr az egyiket, aztán a másiket. Először csináld meg az egyikből az összes előző évi zh-kat, meg vizsgákat, gondolom ezek elérhetőek, vagy az órai feladatokat, amik neked nyilván meg vannak. Azt a másikból ugyanezt. Azt az utolsó előtti és utolsó hónapban felváltva csináld meg ezeket újra és a végén berögzül.
2016. jan. 21. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!