Magántanulóként félévi vizsgára készülök történelemből (gimnázium 1. Évfolyam). De nagyon sokat adtak és nagyon kevés időt tudtam csak rászánni. Félek hogy megbukok. Mi tévő legyek?
Gondolom volt könyved, gondolhattál volna arra, hogy legalább az első 15 leckét átveszed. Elvégre, történelemből úgysem fognak más kérni, mint ami a tankönyvben szerepel.
Szerintem, ha a többi tantárggyal megvagy, a száz oldal simán tanulható mennyiség. Csak nem napi 20 perc alatt.
Ülj le olvasd a könyvet, ha az adott tankönyv nem érdekes villámgyorsan keress valamit, amiből tudsz tanulni. A 100 oldal történelem nekem gyorsan megy, de nekem ez a kedvenc tantárgyam. (Hetedikben egy verseny miatt egy hétvége alatt 220+ oldalt vettem át, ráadásul nem ilyen hiperkönnyűt, aminek a 70-80%-a általános iskolai anyag).
Ha a kettes a cél, akkor keress egy magántanárt, kérj tőle segítséget, hogy gyorsan rohamtempóban a lényeget... az ilyen félévi dolgok nem szoktak nagyon szőrözősek lenni a magántanulóknak.
Ja és nem a szó szerinti megtanulásra törekedj! Emelj ki egy két fontosabb dátumot, kulcsszót, személyt és arra építs!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!