Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magántanulóként félévi vizsgár...

Magántanulóként félévi vizsgára készülök történelemből (gimnázium 1. Évfolyam). De nagyon sokat adtak és nagyon kevés időt tudtam csak rászánni. Félek hogy megbukok. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Állítólag a suliban minden magántanulónak kiküldtek egy levelet, amiben minden tantárgy félévi anyaga benne van. Állítólag nekem is kiküldtek egy ilyet október környéken. De sajnos én valamiért nem kaptam ilyet. Pénteken bementem érdeklődni az üggyel kapcsolatban erre közlik hogy küldtek egy ilyen levelet. Mondom nem kaptam ilyet egyáltalán. És ott helyben nyomtattak nekem egyet amibe ott volt az összes tantárgy a félévi anyaggal együtt. (Van amiből le vagyok zárva félévre mert sikerült évközben elég jegyet szerezni, de valami elmaradt, ezekből kell vizsgázni) Túl későn értesültem a félévi anyagról, ugyanis már jövőhét hétfőn, kedden, és szerdára voltak kijelölve az időpontjaim, utána már nincs lehetőségem mert konferencia... egyetlen hétvégém maradt tanulni, a most hétvégém. Úgy érzem a többséggel valahogy elboldogulok majd. Összvissz egyetlen egy tantárgyal van bajom, a történelemmel. Összesen 101 oldalt adtak fel, azaz 20 leckét. Nagyon kevés volt ez a hétvége. Még most is nagyon sok van még. És holnapra van kiírva az időpontom töriből. Azt se tudom mit csináljak. Nem akarok megbukni egyáltalán. (Bár a levél azt írja hogy az időpontok indokolt esetben megváltoztathatóak, de nem tudom hogy így utólag elfogadnak e bármit is, és hogy mivel indokoljam a változtatást.)
2016. jan. 17. 23:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Gondolom volt könyved, gondolhattál volna arra, hogy legalább az első 15 leckét átveszed. Elvégre, történelemből úgysem fognak más kérni, mint ami a tankönyvben szerepel.

Szerintem, ha a többi tantárggyal megvagy, a száz oldal simán tanulható mennyiség. Csak nem napi 20 perc alatt.

Ülj le olvasd a könyvet, ha az adott tankönyv nem érdekes villámgyorsan keress valamit, amiből tudsz tanulni. A 100 oldal történelem nekem gyorsan megy, de nekem ez a kedvenc tantárgyam. (Hetedikben egy verseny miatt egy hétvége alatt 220+ oldalt vettem át, ráadásul nem ilyen hiperkönnyűt, aminek a 70-80%-a általános iskolai anyag).

Ha a kettes a cél, akkor keress egy magántanárt, kérj tőle segítséget, hogy gyorsan rohamtempóban a lényeget... az ilyen félévi dolgok nem szoktak nagyon szőrözősek lenni a magántanulóknak.

Ja és nem a szó szerinti megtanulásra törekedj! Emelj ki egy két fontosabb dátumot, kulcsszót, személyt és arra építs!

Sok sikert!

2016. jan. 17. 23:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Tehát neked magántanulóként csak január közepén jut eszedbe, hogy bemenj a suliba és megkérdezd, hogy ugyan miből is kellene felkészülnöd? Itt nem mentség az, hogy nem kaptad meg a levelet.
2016. jan. 18. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!