Annyira felek az erettsegitol es attol hogy nem vesznek fel. Ennyi eleg?
Ha nincsenek plusz pontjaim akkor tuti nem vesznek fel?
Tanitoira szeretnek menni. Tavaly 301 volt a ponthatar. En az erettsegi eredmenyemet szeretnem vinni angolbol es magyarbol. Irtora felek.... Minimum 80 %osnak kene lennie mindkettonek. Szerintetek osszejohet?
Illetve hallottam olyat is hogy felvvetelinel nezik azt is hogy ki milyen iskolabol megy. Ha en nem egy eros szakkozepbol megyek attol meg ugyan olyanok az eselyeim mint pl ket tannyelvu gimisnek igaz?
19/L
Nem nézik azt, hogy ki milyen iskolából megy, ez egyáltalán nem számít. Olvasd el a felvi-n, hogy miket vesznek számításba, amikor a pontszámodat létrehozzák, abban semmi ilyesmi nincsen.
Ne feszülj rá ennyire a dologra, mert ettől a szorongástól és tehertől fogod aztán elrontani esetleg az érettségit. Nagyon fiatal vagy még, és nem dől össze a világ, ha nem sikerül, nem ezen múlik az egész életed! Simán lehet javítani később, újraérettségizni, nyelvvizsgával plusz pontot szerezni stb!
Mások 30-40 évesen váltanak pályát, és még az sem késő!
Koszi a gyors valaszt!
Na es 2 80% feletti erettsegit sem olyan nehez osszehozni azert igaz?
Multkor magyaron megirtuk a 2013-as erettsegi szovegertesi reszet es az 70%-os lett csak es olyanon csusztam el hogy idorendbe allitas, amiben ugye ha egy szamot elcseszel akkor borul a tobbi is :(
Annyira szorongok hogy ilyen kis semmis szarsagon bukok el es emiatt nem vesznek fel ..
Mintha magamat olvasnám. Nagyon ki voltam készülve én is. :D
Én is nagyon izgultam, magyart és angolt vittem bár én óvodapedagógiára mentem. Én tettem mellé nyelvvizsgát de felesleges volt akkor! (most végzősként sokaknak nagyon sürgős) a pontok miatt, mert nagyon leestek. Össze fog jönni nyugi, nem hiszem, hogy megugrana. Csinálgass érettségiket, mérd az időt, javítsd ki magadnak utána, gyúrj rá az időre! :)
csináltál már alkalmasságit? Én azon izgultam még.
Ha van még lehetőséged előalkalmasságira menni, jelentezz rá! :) jobb mint a sima alkalmassági
(előző voltam)
300 pont?? az ratyi, simán meglesz :D még nekem is meglett annyi.
sok sikert!
de akkor ez nem a KE, igaz?
most a céljaidhoz úgy gondolom amire szükséged van, az a biztos tudás. de ahogy látom fogalmad sincs hogyan lehetne erőd ekkora stresszben megfelelni a követelménynek. úgy gondolom előbb meg kéne tanulnod tanulni, és önismeretre is szükséged van.
Erőt próbálsz meríteni innen, pedig az erő benned van, csak a pedagógusok nem tanítanak meg embernek lenni. Mint leendő pedagógus, legyél szíves te ne kövesd ezt a hibát, amit most magadon tapasztalsz!
Köszönöm! :)
tehát én azt szeretném kérni tőled, hogy keress egy könyvet a tanulásról, tanulj meg tanulni!
És keress sok könyvet az önismeretről! Nekem a belső kommunikációmban irtó sokat segített az erőszakmentes kommunikáció. Én ezt ajánlom első lépésnek az önismeret felé! igazán jól meg tudod érteni magad, és az ilyen tanácstalan jajjgatások helyét (mint ez a kérdésed) végre tudatos fejlődés veszi át.
Aztán magához a tanuláshoz... ha idegennyelv, akkor játékok és filmek eredeti hanggal felirattal! levélre begyakorolt elemek, stb.. szóbelihez is lehetnek begyakorolt elemek, de azt csak élesben lehet gyakorolni :)
magyarhoz nem tudok hozzászólni :D mindig utáltam! félévkor buktam, aztán év vége 2es, érettségi 4 :D azért kellett hozzá egy magántanár is :)
sok sikert a céljaidhoz, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!