Támogatnátok, hogy amikor a gyerekeknek ne csak Hittant
vagy Erkölcstant lehessen választani az iskolában, hanem
egy harmadik opciót is, a Spiritualitást?
nem, a mesedélutánokból már óvodában kinőnek a gyerekek.
2016. jan. 14. 17:20
12/19 A kérdező kommentje:
Csak Magyarországon van az ilyen dolgoknak ilyen nagymértékű elutasítása, dominál ennyire a materializmus. Romániában még a baloldali pártok is szoktak például parlamenti ülések előtt ördögűzést tartani, a közemberek is sokkal spirituálisabbak.
Ha az ostobaság elutasítása a materializmus, akkor legyen mindenki materialista. És a kutyát nem érdekel, Romániában néhány hülye mit csinál.
Nevetségesek ezek a magukat spirituálisnak mondó emberek: gyakorlatilag a spiritualitás fokmérője az, hogy mennyit hisz el ezekből a marhaságokból. Közben nem zavarja, hogy pl. amit az egyik kijelent a démonokról, az nincs összhangban azzal, amit a másik mond. Ez egyszerűen komolytalan, és részben ezért tudománytalan, mert bármit lehet mondani, cáfolni semmit sem, mert akkor egyből megkapja a 'materialista' bélyeget.
2016. jan. 14. 17:33
Na pont Romániával példálózzunk :D
2016. jan. 14. 17:48
Szerintem egyiket sem kellene a három közül. Az iskola a tudás szentélye legyen, ne a szemfényvesztésé (értsd: idétlen baromságoké). Ebbe a spiritualizmustól a mindenféle vallásig nekem minden belefér. Arra valóak a templomok, mecsetek, zsinagógák, mindenféle spiritiszta butikok, akit érdekel az ilyesmi, keresse fel ezeket, az iskola nem erre való.
2016. jan. 14. 17:49
Jó, attól függ mit értesz "erkölcstan" alatt, annak lehet hogy van valami értelme, de nekem valamiért erről is a vallás jut eszembe... A másik kettő meg szerintem semmiképp sem való az iskola falai közé.
2016. jan. 14. 17:50
17/19 anonim válasza:
Értelmi megközelítés: Tessék romániába menni már ha igaz amit egy elmaradott országról hallassz. De most komolyan és abba nem gondoltál bele, hogy a hozzád hasonló sötét elmék szavazatait akarták megszerezni.
Vallási megközelítés:Sátánizmust az iskolába miért ne?
Tudományos megközelítés: A diákjaink tanuljanak egy szemfényvesztésen és hazugságokon alapuló nem tudományos dologról.
Persze, hogy támogatnám, hogy aztán rajtunk röhögjön a világ.
2016. jan. 14. 21:00
Romániában lakok, én tanulok spiritualitást, de hogy semmi köze nincs a boszorkányokhoz, meg amiket leírtak az is biztos. Lelki dolgokról tanulunk, meditációról, nyugalomról, elfogadásról, ARRÓL, HOGY MAGYAROK VAGYUNK,annak ellenére, hogy Romàniàban élünk, stb. Inkább egy második vallásórának nevezném.
2016. jan. 17. 15:03
Szerintem ezeket nem kéne kötelező jelleggel, hanem amolyan fakultatív módon, szakkör jelleggel, nem ráerőszakolni mindenkire, mert lehet, hogy van, akit nem érdekel, esetleg nem ért egyet a tanításokkal, úgyhogy azokat minek nyúzni meg terhelni még ilyennel. De aki nyitott, persze menjen
2016. márc. 26. 21:22
Kapcsolódó kérdések: