Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy éljem túl az egyetemet,...

Hogy éljem túl az egyetemet, ha nincs is itt semmi keresni valóm, de ide köt a szerződés, amit aláírtam?

Figyelt kérdés
Egyre inkább azt érzem, hogy nem vagyok egyetemre való, jó persze, most ez az érzés fokozódik, mert itt a vizsgaidőszak xD ... De alapból szívesebben megyek dolgozni, nehezemre esik ez a rengeteg tanulnivaló beseggelése, nem megy, nem is tudom, hogy kéne tanulnom, puskázni pedig, ha nem muszáj nem szeretnék. Teljes feleslegesnek érzem így, hogy itt legyek, mert nem ér semmit. Nem beszélve róla, hogy olyan egyetem vagyok, amit (legalább utólag már így látom) akkor érdemes elvégezni, ha vagy nagyon okos valaki, és kutató lesz, vagy van ezzel kapcsolatos múltja, és azt fejleszti tovább Mit csináljak? Hogyan motiváljam magam, vagy hozzam be a lemaradásom? Már 500ezret kéne visszafizetnem az államnak, ha itt hagynám, de ezt nem engedhetem meg magamnak.
2016. jan. 11. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:
A hülyék legtöbbje túléli az egyetemet.
2016. jan. 11. 20:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Nehezen adok tanácsot arra, amit én soha nem tennék. A helyedben egy másik szakba kezdenék bele, már ha volna elképzelésed.
2016. jan. 11. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is hasonló helyzetben voltam 2 évvel ezelőtt. Végül újrafelvételiztem egy másik szakra. Nekem is kéne fizetnem, de nem kaptam róla még levelet, mert elvileg csak akkor küldik, ha már nem tanulok sehol sem. De olyat is hallottam, hogy le lehet dolgozni és akkor nem kell fizetni.
2016. jan. 11. 20:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát igazából, máshol kezdtem, karon belül vándoroltam a jelenlegi helyemre, de ugyan az a helyzet mindkettővel, a hasznát illetően. Szóval nem tudom érdemes lenne e- máshová menni, de nem érzem azt, hogy igen. Tanulás terén az életem csak kudarcok sorozata, na jó minden területe az xD ... gimiben jól tanultam, volt erőm még leülni, és napokat seggelni. Nem is értem, bár sok haszna nem volt, mert kb már semmire nem emlékszem.
2016. jan. 11. 21:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Járj utána mivel jár, ha abbahagyod. Ha nem akarod, ne csináld. Menj el dolgozni. Akár passziváltatni is lehet, közben diákmelózni,kitalálhatód mit szeretnél, milyen lehetőségek vannak. Azt csinálsz amit csak szeretnél.
2016. jan. 12. 08:39
 6/7 anonim ***** válasza:

500 ezer az gondolom 4 félév. (Hiszen átlag 250 ezer/félév egy képzés, annak a felét kell visszafizetni.) Viszonylag nagy hiba volt ennyi ideig húzni, ha annyira nem érzed magadénak a szakot, főleg, ha tudatában voltál ennek a szabálynak.

Amit most tehetsz:

1. Elvégzed (gondolom, annyira nem szeretnéd).

2. Otthagyod, és

a, 1 éven belül új helyre beiratkozol, akkor nem kell fizetni,

b, visszafizeted egy összegben (gondolom, ez sem tetszik annyira)

c, részletfizetést kérsz, amit meg fognak adni,

d, mentességet kérsz arra hivatkozással, hogy inkább ledolgoznád, így az igénybe vett képzési idő + 1 éved lesz arra, hogy a képzési időt ledolgozd, ekkor sem kell semmit fizetni.

Ha otthagyod, akkor legkorábban 1 év múlva kapsz határozatot az OH-tól a fizetési kötelezettségről, akkor kell elgondolkoznod azon, hogy a 2b-d pontok közül mit választasz. Ha a 2a-t választanád, akkor figyelembe kell venni, hogy a felvételi eljárás a lehetséges beiratkozás előtt fél évvel van. Vagyis ha már megjön a levél, akkor nyilvánvalóan azt már nem tudod választani.

2016. jan. 12. 09:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Keress egy olyan szakot amit élvezel, amiben tehetséges vagy, amit szívesen csinálnál. Mindenképpen szerezz diplomát, ha nincs jobb ötleted akkor a jelenlegi szakodon.
2016. jan. 12. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!