Államvizsga, Mit javasolnátok, mit tegyek?
A helyzet az, hogy bizonyos okok miatt 5 tételt nem sikerült megtanulnom. Kicsi rá az esély, de tegyük fel belehúzok egy olyanba. Három témakörből kell húzni, bármi mást húzok a másik témakörből, nem probléma.
Mit javasoltok, ha jó jegyet akarok? "Érdemes" inkább megbukni és következő félévben újra próbálkozni. Addigra úgyis megtanulom.
Vagy két jó részeredménnyel ha átrugdalnak a harmadikon (mert azért általánosságban tudok róluk egy-két dolgot mondani) az mennyire rontja le a végeredményt?
Kioktatást nem kérek. Igen a saját hibám, hogy nem tudtam felkészülni teljesen és nem kezdtem neki korábban. Még akkor is ha előre nem látható dolog miatt.
Normális válaszokat kérnék. Köszönöm!
Nem értem a problémát. Gondolom el is jutottál eddig valahogy. Korábbi vizsgáidnál még nem fordult elő, hogy nem tanultál meg minden tételt? Nincs ebben akkora nagy extra szerintem...
Másik dolog meg, hogy eléggé változó, hogyan veszik figyelembe a ZV jegyet a diploma jegybe. Pl. a szakdolgozat jegye is elég nagy súlyú, van olyan hely, ahol a korábbi tanulmányi átlag is benne van.
Az is kérdés, mennyire veszik komolyan a ZV-t. Sok esetben az csak formalitás, és inkább a szakdolgozat védés a fő szempont.
Köszönöm a válaszokat! Végül megúsztam. :)
Utólag tényleg hülyeségnek hat hogy ennyit paráztam rajta.
#4 A probléma azzal volt, hogy az említett 5 tétel azért is maradt a végére, mert nehéz volt hozzá értelmes anyagot szerezni. Igen eljutottam idáig, de az aktuális tárgyból amikor 2 évvel korábban hallgattam, akkor alig jutottunk el az anyag 3/4-éig. Le se volt adva a tananyag, így azokat lényegében most kellett (volna) elsőre megtanulnom. És nem éreztem magamban az erőt, hogy menni fog. Utánam években induló szakokon pedig átvariálták a tantervet és nem is volt később indítva az adott tárgy. Bezzeg a mi záróvizsga tételsorunkban benn maradt. Régebbi felsőbb évfolyamostól szintén nem tudtam anyagot szerezni rendeset. És most jön a bónusz, a tanártól sem, mert előző félévben elhagyta az egyetemet.
Gondolom így azért kissé jobban érthető, miért voltam annyira betojva.
Ha belehúztam volna egy olyan tételbe maximum annyit tudtam volna elmondani róla, hogy kb mik az alkalmazási területei, de ezen kívül szinte semmi konkrétumot.
A másik dolog amit még említettél #4, hogy nálunk pont a ZV-t veszik komolyan míg a védés annyiból állt, hogy egy összeállított ppt alapján beszéltél a témáról és ők meg bólogattak hozzá. Kérdést is csak egyet tettek fel mindenkinek, szó szerint azt, hogy "Miért az adott technológiával valósította meg a projektet?" És válasznak egy egyszerű, mert így platformfüggetlen lehetett az alkalmazás, elég is volt.
Szóval nálunk a védés tartozik kb a vicc kategóriába és a záróvizsgát veszik nagyon komolyan. Egyébként nem volt alaptalan a félelmem, mert három szaktársam elhasalt sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!