Hogy kell súlyozott (kumulált) átlagot számítani?
pl.
2 kredit- 3-mas érdemjegy
2 kredit-5-ös
2 kredit-4-es
3 kredit-0 vagy 1-es, ezt nem tudom, de az aláírás vissza lett vonva
1 kredit- 1-es ( ez sazbadon választható tárgy, de nem jártam be rendesen)
Szóval csak az eddigi átlagomra lennék kíváncsi. Amúgy ez az első félévem, és összesen 29 kreditet vettem fel. 30 az ajánlott/félév
Azt nem tudom, hogy az ajánlott félévet figyelembe veszik-e, de amúgy úgy fogd fel, hogy annyi jegyed van, ahány kredites a tárgy.
Tehát van 2 hármasod, 2 ötösöd, két négyesed, 3 nullásod (ha nincs jegyed a tárgyból, akkor annyinak számít, márpedig aláírás nélkül nem lesz) és 1 egyesed.
Ezeket összeadod és elosztod annyival, ahány kreditet vettél fel, a példádban 10-zel.
Erre tudok gondolni, ha a 30 kreditet figyelembe veszik, akkor meg nem a felvett kreditet nézik, hanem 30-cal osztják el ezt az összeget.
Nézz meg egy régebbi félévet, számold ki kétféleképpen, ami kijött, az lesz a jó, én ezt a két esetet tudom elképzelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!