Milyen eséllyel kerülhet ELTE-TTK-s kollégiumba az, akinek anyagi helyzete nem annyira jó, és 300 km-re lakik a sulitól?
Milyen a szociális háttered? Távolság alapján mindenképpen jó helyzetben vagy, erre jönnek még a szociális dolgok, pl. egy főre eső jövedelem.
Ha nem vesznek fel koliba, akkor feliratkozhatsz várólistára. Sokan döntenek úgy a kolis felvételi után, hogy mégsem akarnak beköltözni, vagy épp év közben költöznek ki, így esélyes, hogy bejutsz valaki helyére.
Szia. ELTE kolis vagyok, belinkelem neked az első éves ügyrendet, itt megtalálod, hogy miért hány pontot kapsz majd :)
Idén 37-38 pont volt a határ, már nem emlékszem pontosan. Az, hogy melyik koliba kerülsz, szerintem megjósolhatatlan, én 54 ponttal nem kerültem be abba, amit először jelöltem meg.
Az első pontban, mindkét, veled egy háztartásban élő szülőd után megkapod a pontot. Tehát ha van egy rokkantnyugdíjas apukád és egy munkanélküli anyukád, aki tegyük fel semmilyen juttatást nem kap, az 4+6=10 pont.
Szerintem ilyen háttérrel nem kell aggódnod, meglepődnék, ha pont téged nem vennének fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!