SOS! Egyetemen hányszor lehet záróvizsgát tenni? (ez alatt az államvizsgát értem, nekem csak az maradt)
Pedig az intézményben kellene utána érdeklődni. Ha nem találod a szabályzatot, akkor valamilyen illetékesnek kellene írni ezzel kapcsolatban. (Bőven elképzelhető, hogy nincs korlátozva a záróvizsgák száma. Inkább az ideje van, évente 2 záróvizsgát tudsz tenni, mert annyi van, azért emiatt is necces lehet.)
Az biztos, hogy ez központilag nem szabályzott. Az egy tárgyból letehető vizsgák száma az teljesen más (amúgy nem 3, hanem 6 a maximum, de lényegtelen), a záróvizsgára nem lehet értelmesen alkalmazni.
Olyan helyről meg nem tudok, ahol nincs záróvizsga. Anélkül felsőfokú oklevelet senki nem kaphat, ez viszont szabályozott.
Egyetem neve nélkül pedig igen nehéz segíteni, de azért megpróbálom. Nálunk, a Testnevelési Egyetemen összesen kétszer tehetsz záróvizsgát, ezt a TVSZ szabályozza. Azaz nálunk már kibuktál volna...
BTW, ha tudtad, hogy nem lesz kész a szakdogád, miért nem jelentkeztél le a záróvizsga jelentkezésedtől? A leiratkozási határidő a szakdoga leadási határozzadejéhez van kötve, pont az ilyen esetek miatt, hiszen amikor jelentkezel, nagy valószínűséggel még nem tudod, hogy mi lesz a későbbiekben...
Végül minden jól alakult. Másodszorra már sikerült és azóta befejeztem a mesterképzést is :) Idén júniusban..
Nagyon stresszes időszak volt. Beteleofnáltam végül a TO-ra és mondták, hogy ha 1x buktam akkor még 2x mehetek vizsgázni. Tehát 3x kerülhet bizottság elé az ember. Lehet, hogy a dékánit ki lehet használni a 4-ik alkalomra, de szerintem addig senkit sem buktatnak azért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!