Felvételi előkészítőkkel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Valóban segítenek?
Igazából csak úgy tudsz a legjobban felkészülni a felvételire, hogyha gyakorlod őket egymagad. A tanárok a gyakorlásban nem tudnak segíteni, csak abban, hogy a matekot megértsd, de szerintem erre a te iskoládban is megtanítőttak a tanárok.
Ha gyakorolsz, nézd át mit rontottál, ha látod, hogy van egy adott feladattípus, ami nem megy, azt gyakorold külön annyiszor, amennyiszer nem megy flottul.
"Gratulálok!" és ez most jut eszedbe 2 héttel a felvételi előtt...amúgy most jöttél rá, hogy nem mennek a feladatok?
Vannak persze olyan okos gyerekek akik segítség nélkül szuper felvételit írnak, de a legtöbb gyerek valamelyik középsuliba jár felkészítőre, ha nincs pénze a családnak magántanárra.
Nekem a matek sok gondot okozott ezért október óta járok az egyik középiskolába egy hgéten egyszer matekra, 90 perc/alkalom és ingyenes.
Nagyon érthetően magyaráz a matematikatanár, ennek köszönhetően, már 30 pont felett sikerül teljesítenem otthon amikor oldom meg.
Gimnáziumba készülök, jól tanulok, de matekból gyengébb vagyok.
Hát most mivel a finisben vagyunk, azért drukkolok, hogy jól sikerüljön a felvételid, bár hamarabb kellett volna észbe kapnod...de remélhetőleg nem lesz gond.
a 2. hozzászólónak pedig üzenem hogy ha valaki kitűnő az még nem sokat jelent.
Ismerek olyat, aki 1-8. osztályig kitűnő volt egy harmatgyenge általánosban és matekból a központin 5 !!! pontot sikerült összeszednie, nem vették fel az áhított erős gimibe csak protekcióval, de már most azt mondja hogy megbánta hogy odament, mert nem nagyon bírja.
Azt nem tudom hogy a fórumindító milyen általánosba jár, ezt csak példaként említettem.
Azt írta, hogy a saját iskolájában járt "nem túl erős" foglalkozásokra, azaz felvételi előkészítőre. Egy felvételi előkészítőn még a leggyengébb általánosban is VALAMILYEN SZINTEN megtanítanak a feladatokra, mert végül is ez az előkészítő lényege.
Nem úgy értettem, hogy az órán, a tanár tanította meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!