Mennyire érinti a jelentkezőket, hogy sok szaknál változott az érettségi követelmény?
Figyelt kérdés
Ennek volt előjele? Mert tavaly, még nem volt kötelező a mezőgazdasági szakokon kémia, vagy biológia érettségi, idén már az, és matematika szakon tavaly nem kellett emeltezni, idén kell. A gimiseket ilyenkor hogy érinti a változás? Ha tavaly még nem tudták, és nem vették fel faktra, akkor nekik annyi a jelentkezés ezzel? Vagy ezt előre közölték?2015. dec. 29. 10:56
1/3 anonim válasza:
Két évvel előre szokták ezeket kihirdetni, szóval elvileg tudhattál volna róla. Mellesleg a fakultáció csak egy lehetőség a felkészülésre, tehát az nem kizáró ok az érettségire jelentkezésnél, hogy nem volt faktos.
2/3 A kérdező kommentje:
Én már két éve végeztem gimiben, most jelentkezek egyetemre, nem ezekre a szakokra, amelyeket felsoroltam, csak észrevételként megkérdeztem, de akkor a mostani végzősök ezt tudták már ezek szerint...mondjuk nálunk annó mindenkit azzal ijesztgettek, hogy emeltezni kell, mert kötelező, mire végzünk, ennek ellenére sehol semmi, csak jól megszivatták, aki olyan szakra jelentkezett, ahová nem is kellett emelt érettségi, és elcseszte.
2015. dec. 29. 11:22
3/3 anonim válasza:
A 2017-es követelmények szintén változnak kicsit, ez fenn a felvin, a 2018-s még nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!