Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kinek milyen lett a történelem...

Kinek milyen lett a történelem érettségije középszinten, amikor érettségizett?

Figyelt kérdés
És mennyitanult rá a 4év alatt?

2015. dec. 24. 12:38
 1/8 anonim válasza:
100%
Mindig sokat foglalkoztam vele, de legfőképp azért, mert nagyon nem ment. Száray-féle Forrásközpontú Történelemkönyvből tanultam és mellé a Képességfejlesztő munkafüzetet is megvettem, mit elsősorban 12-ben használtam, ezért a 11.-es anyag végét és a 12-es anyagot vettem át abból. Nekem végül 88% lett az írásbelim.
2015. dec. 24. 13:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

először 65% lett, 0 perc tanulással

1 év múlva pedig újraérettségiztem töriből emelt szinten, 94% lett, kb 200 óra tanulással

2015. dec. 24. 14:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

(Mi 6 év alatt vettük át a teljes történelem anyagot, mert 8osztályosba jártam)

Gyakorlatilag majdnem óráról órára tanultam, mert minden órán volt 2-5 felelő/dolgozatíró. Akkor lazítottam, amikor stabilabban álltam. (Aztán meg is lett a következménye, mert csak feleltem 3db 5össel is..:D). Ha másnem dolgozat előtti órára mindig megtanultam. Utolsó évben kb fél évig már csak a tételeket dolgoztuk ki (hivatalosan ismételtünk, azaz a tanár újra leadta az anyag egy részét, véletlenül aztán az érettségin is ezek a témakörök voltak.:)) Ebből is minden órán felelés+röpdolgozat volt, folyamatosan egyre többet kellett tudni.

Érettségi előtt végigolvastam egyszer az összes füzetemet az elejétől kezdve, illetve megtanultam a kidolgozott tételeket.

Könyvet a 8 év alatt alig láttam, esetleg órán forráselemzéskor, de két kezemen meg tudom számolni hányszor volt ilyen.

Így végül 96% lett.

Így belegondolva nagyon jó tanárunk volt.:)

2015. dec. 24. 15:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem készültem külön az érettségire, hanem a 4 év alatt tanultam óráról-órára. Van amikor ezt sem. Végül 83% lett (idén májusban érettségiztem)
2015. dec. 24. 16:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
nem foglalkoztam vele nagyon csak a tételeket tanultam meg nagyjából és 84% lett
2015. dec. 25. 01:11
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) kellemes ünnepeket mindenkinek :)
2015. dec. 27. 21:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Odafigyeltem az esszékérdések értékelési szempontjaira, használtam az atlaszt, és jófej volt a tanár (akinél amúgy év közben semmit sem tanultunk, mármint folyton azt mondogatta, hogy használjátok az atlaszt, meg az esszéírást gyakoroltuk, ami valahogy mindig mindenkinek ötös lett, mert szabad volt hozzá „forrást”, azaz a könyvet/padtársat is használni – persze szigorúan forrás megjelöléssel), szóval az egész osztálynak 80% felett lett. Nekem konkrétan azt hiszem, hogy 91, de már nem emlékszem biztosan.
2015. dec. 29. 21:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Minimális tanulással 68% idegen nyelven (spanyolul).
2016. jan. 6. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!