Diákhitel kérdés?
mi az,hogy az orvosisoknak sincs ennyi pontjuk? akkor miért volt a SOTE-n 435 pont a ponthatár? ja biztos senkinek nem volt annyi?
amúgy 425 pont nem annyira vállalhatatlan. bár felőlem felveheted a hitelt, baromira nem érdekel.csak segíteni szeretnék. neked is könnyebb lenne szerintem, ha nem több milliós hitellel indítanád az életedet. mondom, 425 nem olyan vállalhatatlan
a kérdésből azt hittem 470-480 körül. mert az már tényleg egy szint.
amúgy nyílván 2 emeltet csinálsz. ha a szerzett jegyeid nem játszanak és duplázni kényszerülsz, akkor a 2 emeltből kell olyan 85%, és már 440 pontod van. még rá is hagytam,hogy biztos bekerülj.
tudom hogy közhely, de egyetemen sokkal többet kell tanulni 1-1 vizsgára mint az érettségire. ráadásul az érettségire van kb 40 feladatsor fent, bőven lehet gyakorolni.
az egyetemen meg a vizsgaidőszak során lehet lesz 10 vizsgád is akár. az se lesz könnyű. a ketteshez is kell 50%, bár nekem volt olyan tárgyam(alapozó) ahol 70%tól volt kettes. szóval nem lesz könnyű az se
de mondom, én jól alszok akkor is ha fizetősre mész.
mert ha jól értem most 1 évig otthon vagy. ha nem sikerül felkészülni 2 emelt érettségire 80-85% körülre úgy hogy 1 éved van tanulni,akkor ne erőltesd az egyetemet.
amúgy értem,hogy dolgozol mellette,de sztem ez nem kizáró ok. bár 12 órás munkarend mellett én se szívesen dolgoznék. de mondjuk 8 óra mellett én tudtam tanulni is anno
NEM érdemes a kettőt együtt felvenni.
DH2-vel szerintem semmi gond nincs, mert alacsony a kamata, és mégis csak tanulásra megy, vagyis nem hülyeségre, jó befektetés lehet. Persze azt is vissza kell fizetni, szóval érdemes meggondolni, milyen képzésre veszed fel, valami informatikus könyvtáros bullshitre azért nem ajánlom. A végzést követő 4. hónapban ott fognak kopogtatni, hogy fizess, és nem fogja érdekelni őket, hogy van-e munkád.
DH1 viszont a legtöbb esetben csak baromságra megy el. Ezzel sem lenne semmi gond, mert fogyasztói társadalomban élünk, vagyis miért ne vehetnénk fel hitelt haszontalan dolgokra. Viszont ha semmi fix jövőkép nincs még előtted, fogalmad sincs, mikor és hogyan lesz visszafizetve, akkor csak felhalmozol egy csomó tartozást, amiért szintén kopogtatni fognak, te meg majd csak nézel. Annak a kamata is kb. 2-szer annyi, és változó.
Albérletet egyetem mellett luxusnak hívják. Persze, ha nincs más, akkor végül is csak az marad, de egy 0 jövedelmű embernek nem igazán kellene albérletbe mennie, hacsak nem állják a szülei. Hitelből albérletet fizetni elég gázos, később biztosan bánni fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!