Megéri kb.1 millió Ft-os új eszterga (tehát egy kicsit jobb minőségű hobby cnc gép) és szintén kb.1 millió Ft-os marógépet venni és dolgozni vele?
Ez nagyon sokmindentől függ.
Van -e elég megrendelő?
Mire tartanak igényt?
Mennyit fizetnek?
Milyen pontosság kell?
Mennyit kell gyártani?
A gépek kellően kihasználtak -e?
Rendelkezésre áll -e elegendő szakmunkaerő?
Köszönöm a választ!!!
Azért gondolnám, hogy lenne megrendelő mert minden ehhez hasonló munkahelyen állandóan túlórázni kellett. A szakmunkaerő én lennék egymagamban. Igazából még csak gondolkodom ezen, csak nem ismerem ezeket a gépeket. Ezekkel a gépekkel lehet dolgozni? Kezdésnek természetesen nem ipari termelésre gondolok csak pl. kisebb munkadarabok, 100-200 db példányszámban való legyártását. Vannak olyan pontosak ezek a gépek?
Ha van legalább 10 év szakmai gyakorlati tapasztalatod egyedi gépgyártásban, akkor érdemes csak ilyet csinálni.
Azt írod, nem ismered ezeket a gépeket, akkor hogy akarsz velük dolgozni? A szakmát nagyon jól kell ehhez tudni. Kezdőként szinte biztos kudarc, főleg egyedül. Nameg céget sem könnyű alapítani...
Közel sincs akkora munkatapasztalatom, de nem is nagy dolgokra gondolok. Csak kisebb és egyszerűbb munkadarabok gyártására gondoltam amit a gép is meg tud csinálni és nekem sem okoz gondot. Csak azt nem tudom, hogy lesz-e megrendelés és olyan amilyet a gép is meg tud csinálni...
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!