Melyik legyen? Orvosi vagy gyógyszerészeti?
Első éves gyógyszerész hallgató vagyok a Debreceni Egyetemen.
Sokat gondolkodtam én is, hogy legyek-e orvos, de végül nem is jelentkeztem rá. SZVSZ egy nagyon stresszes munka, arról pedig nem is beszélve, hogy szinte rabszolga egy sebész pl. Egy volt osztálytársam mesélte, hogy az apja hajnalban részeg emberek kezét varrja vissza, meg hasonlók.
Emellett viszont a gyógyszerész szakma szerintem van olyan elismert és tisztelt mint egy orvos (vagy legalábbis közel) és egy sokkal nyugodtam foglalkozás. Ha közvetlen a gyógyászatban akarsz elhelyezkedni, akkor arra is megvan a lehetőséged, hiszen szükség van kórházi gyógyszerészekre is.
Ha szigorúan a tanulást figyeljük, akkor elég furcsa, hogy gyógyszerészeten kb két és fél évig jobbára csak kémia van és utána lesz csak gyógyszerész technológia, élettan, hatástan stb. tantárgyad. De szerintem kibírható. Én nagyon szeretem és nem mennék át orvosira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!