Ennyi lenne a magyar irodalom+nyelvtan írásbeli érettségi? :O
- 3 választhaó ág van.összehasonlító elemzés, érvelés, novella-elemzés(azt hittem, hogy lesz kölők élete, munkássága,évszámok stb....
-szövegértés?!:O(azt hittem, hogy lesz szavak szóelemeire bontása, mondatelemzés, stb...)
Szóval: Ennyi lenne az írásbeli érettségi?!:O:O Úgy néz ki, de nem hiszek a szememnek...Jó.. ez sem valami egyszerű, de lényegesen egyszerűbb, mint amilyet elképzeltem!
Nyelvtanból van szóbeli érettségi?(ugye irodalomból van?)
A szövegértés maximális pontszáma: 40p
A "3 ág" maximális pontszáma : 60 P
Az lenne méga kérdésem, hogy az összes pont összeadódik, és úgy történik kiértékelés, vagy külön a 40p-os résznél, és külön a 60p-os résznél?
Én nemvagyk jó irodalomból, nelvtanból sem, tehát elég lenne ha pl a 40 pontos résznél elérnék 20 %-ot, valaminta 60 p-os résznél is?
Elnézést azesetleges helyesírási hibákért, de sok gomb néha nem működik a billentyűnXD
Még 1 kérdés: Szóbeli érettségin milyen tartalmúak a tételek?
itt meg tudod nézni az előző évi érettségiket:
20%tól meg van a 2es, amit nehezebb nem teljesíteni, mint teljesíteni. (mondom úgy hogy közelebb vagyok a bukáshoz mint a 3hoz.)
a szóbeli tételeket közép szinten majd az irodalom tanárod rakja össze.
Én se voltam jó irodalomból mégis 60%os érettségit írtam.
Az érvelő fogalmazást kell választani mert a másik 2-t általában bebukja aki azt választja.
Ennyi hát.
először megkapod a szövegértelmezést, kérdésekre válaszolsz, sőt, az olvasmány is veled marad így ki tudod olvasni a válaszokat, még csak meg se kell jegyezd.
Aztán a nagy kidolgozós feladat.
Nekem is nagyon jó lett, a szövegértelmezés egyszerű, de vigyázz, mert vannak hülye kérdések.
Plusz, ha olyan tanár van, akkor segíteni is tudtok egymásnak. ;)
Pontokból passz, örültem, hogy leraktam. És nem is olyan félelmetes, csak annak tűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!