Hogyan történik az átsorolás BME-n?
Idén kezdtem tanulmányaimat a Műegyetemen, viszont sok tárgyból lemaradásom van. Konkrétan három tárgy van, ami elég gyatrán megy, keresztféléven nem vehetem fel őket. Ezek együttesen 28 kreditet visznek el a mintatervi előírásból, ami 60 kredit. Ennek a fele kellene, hogy év végéig meglegyen.
Hallottam sok történetet, tvsz-t is olvastam, de nem egyértelmű a helyzet...
Ha mondjuk legrosszabb esetben csak 15-20 kreditet szedek össze akkor a maradékot "kipótolhatnám" szabvállal? Van valami lehetőségem, hogy sikerüljön "megkerülve" a 30 kreditet összeszedni? (úgyhogy el is fogadják... állami miatt ugye)
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Nem tudom ez mennyire függ esetleg kartól. Én VIK-es vagyok és nálunk a mintatantervben van
10 kredit kötvál
10 kredit szabvál
Ha benne vagy ebben a húsz kreditben, akkor kipótolhatod, ezen felül úgy tudom nem számít. De ez még csak az első félév. Van időd bőven, hogy összeszedd azt a harminc kreditet (mondom ezt úgy, hogy tavaly nekem nem jött össze...).
Ne haragudj, hogy értetlenkedek. Nagyon friss még nekem minden, főleg ez a kredites rendszer...
Mintatervben, amit előírtak 60 kreditet, annak a felét akarják számon kérni. 30 alá akkor mehetek? Ez a kipótolás nem teljesen világos... Tehát, ha csak 20 kreditet szednék össze például akkor szabvál meg kötvál tárgyak kiegészíthetik?
Mi lett veled, hogy nem jött össze?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!