Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nyávognak ennyien a...

Miért nyávognak ennyien a matematika miatt?

Figyelt kérdés
Én sem vagyok zseni belőle, képességek ide-oda, de nem hiszem, hogy nehezebb lenne megtanulni (középiskolai szinten) bármelyik tantárgynál...
2010. márc. 19. 20:11
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Van aki egyszerűen nem érti. Én mindenből kitűnő vagyok/voltam, de matekból kettes. Ennyi. Van ilyen. Mindenkinek máshoz van esze és nem azon múlik a dolog, hogy mennyivel könnyebb megtanulni egy-egy tantárgyat.
2010. márc. 19. 20:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A matematikát többé-kevésbé lineárisan építik fel. Ha valamit nem sikerül megérteni, akkor onnantól kezdve semmit sem lehet megérteni.
2010. márc. 19. 20:31
 3/7 anonim válasza:
33%
Az a baj, hogy túl van bonyolítva. Olyan dolgokat tanulsz meg, amit később nem fogsz használni.
2010. márc. 19. 20:44
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Az első két válaszoló jól írta.

Talán azért nyávognak annyira emiatt,mert lehet,hogy ez az egy tantárgy húzza le az átlagukat vagy csak ebből van .ar jegyük félévkor/évvégekor.

Amit a második válaszoló leírt,azt alátámasztom:

most mi a másodfokú egyenlőséget és egyenlőtlenséget(meg gyökös feladatokat) veszünk.A következő anyag az geometria lesz és abban is fog szerepelni az,amit most veszünk.Aki nem tudja most,az vagy igyekszik,vagy már az első lépés után elakad.

Én se vagyok oda a matekért.Könnyebb az irodalom,az olasz számomra.

2010. márc. 19. 20:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Talán abban van valami, hogy a lineáris felépítettség miatt lehet nehezebb. Viszont akármikor lehetősége van az embernek visszatérni egy-egy anyagrészhez és megpróbálni megérteni, csak időt, energiát, esetleg pénzt kell rá szánni. Más tantárgyakkal is ugyanez a helyzet. Én a magyarral és a nyelvekkel szenvedek, de muszáj. És hasznos is, ugyanúgy, mint a matematika.

A képességek az más, mindenki másban jó, más érdekli, és ez így természetes. De a matematika megtanulhatatlanságát nem tudom megérteni.

2010. márc. 19. 21:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Persze, hogy tanulható... Minden tanulható gimis szinten, csak most a reál tárgyak nem menők. Senki sem hiszi el, hogy van hasznuk. Írta is itt valaki, hogy a matek semmire sem kell. Hát persze. Ötleted sincs, hogy mi minden nem lenne matek nélkül gondolom... Számítógép pl így első körben.

Ezért vagytok gimisek, még mindent tanultok mielőtt választani kéne. Tavaly még én is ott szívtam a magyarórátokon, pedig nekem meg az nem kellett. Csak kussoltam, elfogadtam, hogy másnak meg az fontos.

De igazatok van, idegesítő, hogy tanulni kell, meg a fizikát is, fúúúúj. Na az aztán végképp semmire sem jó, ugye? Azért amikor átmész a Dunán gondolkozz el, hogy miért áll az híd, vagy csak simán a házatok.

2010. márc. 19. 23:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Az útólsóval tökéletesen egyetértek. Én is utáltam a matekot szakközépben mindig kettes voltam. Viszont érettségi után elmentem szakmát tanulni, és annyira megtetszett, hogy most megyek könyvelést tanulni. Tehát próbáld meg kibírni a szakközepet vagy gyakorolj sokat. Bár attól is függ, hogy melyik része nem tetszik. Én a függvényekkel sose boldogultam, annak is inkább az elemzésével, viszont az egyenleteket imádtam. 21L
2010. márc. 20. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!