Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet felkészülni az...

Hogyan lehet felkészülni az érettségire?

Figyelt kérdés

Igaz, csak jövőre érettségizek, de nagyon be vagyok parázva, ha most érettségiznék, a szóbelin elvéreznék, írásbelin se biztos hogy mindenből elérném a kettest...

A legnagyobb bajom hogy lefagyok ha meg kell szólalni. Feleléseknél se kapok jó jegyet, írásos dolgozatnál viszont igen (ezért van aki azt hiszi puskázok, pedig csak több időm van gondolkodni, elmélyülni, és nyugodtabb is vagyok mert nem bámul senki)

A másik bajom pedig az atlasz. Magyarból oké, de a töri amúgy is a gyengém és állok nagy hülyén az atlasz előtt, hogy mit kell néznem...

2015. nov. 8. 08:57
 1/3 anonim ***** válasza:

irasbelin tori atlaszt és fgv tablazatot lehet használni.

szerintem nem olyan vészes az érettségi, nekem a matek lett 4, a többi 5 és nem sokat készültem. magyarból konkrétan az írásbeli előtti este néztem meg hogy kell novellát elemezni, előtte fogalmam se volt, mert órán nem csinálunk. toribol se készültem külön, az atlaszbol es az addigi tudasombol eltem, amit 4 ev alatt tanultam. majdnem 90% lett. a nyelv kicsit necces, de ha nem megy jól is tudsz gyakorolni, mindig ugyanolyan feladatok vannak, szóval oldd meg a korabbiakat.

választottnak bioszt valasztottam, erre tényleg tanultam, de leginkább evkozben óráról - órára. és biosz érettségi előtti héten tanultam rá minden nap.

matekbol is gyakorolni kell a régi érettségiket. valamint amit órán tanultok, arra is figyelj oda, csináld meg a hazikat..

szerintem utolsó évben elég készülni rá. de nyilván ha 2-3 emeltet akarsz irni, akkor azokra 11.ben is el lehet kezdeni készülni, de közepejre szerintem raersz utolsó évben

2015. nov. 8. 09:20
 2/3 anonim ***** válasza:
bocsi a szobeliket kihagytam. igazából van ra egy egész hónapod majd. evkozben érdemes kidolgozni, hogy abban az egy hónapban csak tanulni kelljen. én a törit alaposan tanultam meg. a magyarra én pl nem fektettem olyan nagy hangsúlyt csak olvasgattam a tételeket , főleg a nyelvtanra nem.
2015. nov. 8. 09:26
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Amúgy én fordítva vagyok, az idegen nyelv (angol) nagyon könnyen megy, a törivel sokat szenvedek, matekból magyarból négyes vagyok, választott tantárgyam nincs, szakközépbe járok, kötelező a szakirány is (ruhaipar)

2015. nov. 8. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!