Az óvónő, vagyis mostani nevén óvodapedagógus a közalkalmazotti vagy a pedagógusi bértáblához tartozik?
de itt meg miért van szintén közalkalmazotti juttatás egy ált. iskolai tanítónál, aki tuti h pedagógusi bértábla alapján kapja a bérét?:S
Nem tudom.
Munkajogilag közalkalmazottnak minősülnek, de a belinkelt törvény a közalkalmazottitól elérő illetményt határoz meg nekik. A 1992. évi XXXIII. törvény nem is tartalmaz bértáblát, csak a felsőoktatásban dolgozókra vonatkozót. A többit hatályon kívül helyezték.
Mert trehány a megfogalmazás.
Abban 100%-ig biztos lehetsz, hogy a pedagógusi bértábla alapján kapja a fizetését - nézd meg, a közalkalmazotti törvény nem is tartalmaz bértáblát, csak az egyetemi- főiskolai oktatókét!
Viszont a béren kívül mindenben a közalkalmazotti törvény vonatkozik rájuk. ( Munkaviszony kérdése, szabadság, egyéb juttatások, stb...)
"Ha esetleg megkérdeznéd majd a feleséged, megköszönném, ő biztos tudja. " - Hidd el, én is tudom. Együtt csináltam vele a portfólióját, és az elmúlt évek béremeléseinél ( legutóbb most szeptemberben) együtt ellenőriztem vele, hogy annyit kap-e, mint amennyi a bértábla szerint jár neki.
pedagógus I. 10-es kategóriában van.
De szívesen megkérdezem neked este, amire kíváncsi vagy.
Milyen végzettséged van?
Köszönöm!
Közgazdász végzettségem van, de rájöttem nem ez az én világom, váltani szeretnék, és úgy gondolom ez a munka ideális lehet számomra, csak azért emellett a fizetés sem elhanyagolható tényező, ezért érdekelne nagyon ...
köszi előre is., üdv
egy óvoda írt:
Óvodapedagógus diplomával pedagógus lesz. Az első két évben gyakornokként dolgozik, jelenleg 168.000.- Ft bérrel, majd Pedagógus I. fokozatba kerül és ezután 6-9 év múlva léphet Pedagógus II. fokozatba.
Pedagógus bértábla és közalkalmazotti jogviszony.
igazad volt, köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!