A közgáz reál tantárgy?
Figyelt kérdés
attól a kicsi matektól amit ott tanítanak, reál irányítottságú? Mert azt beismerheti mindenki, hogy semmi fizika, kémia, infó vagy biológia nincsen...na meg a mateknak sem minden porcikája.2010. márc. 17. 21:16
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem. Sok matematika van benne, de alapvetően társadalomtudomány.
2/5 anonim válasza:
Közgázban kicsi a matek? :D
Épp ez az, hogy elég sok benne.
Van persze gazdasági elmélet, meg humán része is, de a döntő része az matek.
A mateknak a gazdasági része van. Ami nekem sokkal szimpatikusabb mint a geometria, amit soha nem tudtam megérteni.
3/5 anonim válasza:
Jó kérdés, sztem valahol reál és humán között van. Egyébként érdekesség, de az is ezt mutatja, hogy vegyesen "osztanak" érte BA (Bachelor of Arts) és BSc (Bachelor of Science) diplomát. Például Németországban inkább BSc-t adnak, nálunk viszont inkább BA-t.
4/5 A kérdező kommentje:
"Közgázban kicsi a matek? :D "
igen...a műszakihoz képest kevés a matek. Sőt a műszakin a "nyers" matek is több, mint közgázon, nem is beszélve az olyan tárgyakról amelyekben kombinálva van a matek a fizikával(pl villamosság, műszaki mechanika).
A kérdés azért volt, mert ha elvégzem szeretnék bejelentkezni a közgázra, de féltem, hogy sok a magolnivaló és ezért raktam fel a kérdést.
2010. márc. 18. 18:19
5/5 A kérdező kommentje:
amúgy műszakira járok jelenle
2010. márc. 18. 18:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!