Autóval indulok mindig vagy kevés gázt adok lefullad csak sokat kapar azaz rosszat tesz az autónak az lenne a kerdés hogy a fordulatszámmérő meddig menjen fel?
Attól függ milyen autó.
Egyébként már egy 1800-2000-es fordulatról lazán el lehet indulni.
#1:
Az 1800-2000-es gáz már nagyon dinamikus indulásnak számít, vagy túl sokat csúsztatod a kuplungot. Ilyen agresszív járműkezelésre még Pesten is ritkán van valóban szükség. Így lesznek az indokolatlan 10 literes városi fogyasztások. :)
Kérdezőnek:
A leírtak alapján még nagyon nem érzed a kuplungot, ezt kell fejlesztened. Nemrég leírtam egy kérdésnél, csak ismételni tudom magam: barátkozz a fogásponttal alapjáraton. Forgalommentes úton indulj el és váltogass fel a gázpedál érintése nélkül. Bármilyen autóval meg lehet csinálni, és viszonylag fájdalommentes a kuplungnak is, mert hiába csúsztatod sokat, alapjáraton nem éri nagy nyomaték.
Ez a legfontosabb, hogy a fogáspont helye benne legyen az izommemóriádban, így mindig meg fogod találni, és sokkal gyorsabban tudsz reagálni bármire.
Ha ez tökéletesen megy, a dinamikusabb induláshoz nyilván érdemes egy kis gázt adni, én szeretem 1100 és 800 között tartani, amíg felengedem a kuplungot. Ha nagyon sietek, 2000-2500, afölött már biztosan kipörögne. A lényeg, hogy minél kevesebb ideig csúsztasd a kuplungot, a pénztárnál meg fogja köszönni (182 ezer km van most a gyári kuplungomban, és kopásnak semmi nyoma).
Vezettem ilyen Swiftet is, jól adagolhatók a pedáljai, menni fog, csak gyakorolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!