Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Volt már veled olyan, hogy...

Volt már veled olyan, hogy azt hitted sík vagy egy tantárgyból de kiderült hogy mégsem?

Figyelt kérdés

Én szinte egészen 14 éves koromig(máig)azt gondoltam hogy hülye vagyok matekhoz.Ha megmutathatnám az ellenőrzőmet el is ismernétek,úgy néz ki hogy 10 oszlopban egyesek,kettőben alatta meg két 2es.Azok is csak mértanból...

De a múlt héten rájöttem hogy mégsem.Dolgozat előtt volt,hogy a lány akivel jóban vagyok(és nem mellékesen matekzseni),elképesztően gyorsan de sokszor elmagyarázta az egyenlet kiszámítását.Nem is néztünk egymás szemébe csak a lapon mutogatta,aztán én oldottam meg egyet,úgy hogy közben mondta a lépéseket,aztán már magamtól megcsináltam a másikat.A dolgozat pedig egész jól sikerült 3-as lett!A tíz matek egyeshez képest:)

Azelőtt sokszor voltak nálunk magántanárok,de olyan hosszan és sokat magyaráztak hogy egyszerűen bealudtam mindegyiknél.A matekórán is ez a baj,minden lépést elmagyaráznak a matek nyelvén,lassan megy az óra,egyszer magyarázzák el de azt órákig,nagyon részletesen és mint mondtam olyan nyelven amit úgy tűnik csak én nem értek egyáltalán az osztályban.

Ebből az esetből lekövetkeztettem hogy csak úgy tudok megjegyezni egy kiszámítást,ha felületesen,gyorsan és sokszor mondják.Nem térnek ki másra,nem próbálnak rébuszokban beszélni,kerek perec megmutatják hogy kell mit,mivel és kész!Tökéletes!Legyen az egész dinamikus:)

Veled is volt már ilyen?Miből?Ha igen,meséld el hogy jöttél rá!^^

2010. márc. 17. 15:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Sokszor nem az illető a buta,hanem a tanár a rossz. Németből 2-es voltam, tanárváltás 5-s lettem. És 1.re sikerült a középfokú szóbeli-írásbeli, és a szakmai nyelvvizsgám is:)

Bár én tudtam,h nem vagyok hülye, a tanár nem...

2010. márc. 17. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:

matekból.

másik tanárt váltottam korepetáláshoz és azóta csak 3-asokat írok!!:D:D

2010. márc. 17. 15:58
 3/6 A kérdező kommentje:

Lehet hogy nálam is a tanárok voltak a hibásak...oO

De az a furcsa hogy körülöttem mindenki megérti,csak én nem.Gondolom én más tészta vagyok:D

2010. márc. 17. 16:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Ja és lefelejtettem egy sort...

Gratulálok^^

2010. márc. 17. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, fizikából (azon belül is számítások).

Egészen tegnap estig azt hittem, hogy sosem fogom megérteni, de megláttam az összefüggéseket és sikerült ráéreznem a dologra. :)

14/l

2010. márc. 18. 13:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Vannak még csodák:)
2010. márc. 18. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!