Házidolgozat időutazásról szóló tárgyból: milyen témát tudnátok ajánlani?
Ebben a legjobb és egyben legőrjítőbb téma az időparadoxon. Vagyis, ha Te miután elolvasod a válaszom, visszamennél az időben és megölnéd a nagyapádat, akkor Te meg sem születtél volna, akkor hogyan írhatnám én most meg arra a kérdésedre a választ, amit meg sem írtál? És ha nem írtad meg a kérdésedet, én hogyan mondhattam volna azt Neked, hogy menj vissza az időbe és öld meg a saját nagyapádat? He?
Vagy veheted komolyan, akár filozofikus és tudományos módon is: az időutazás mint olyan létező mindennapi tény. Az ősrobbanás után nem azonnal, de nagyon rövid időn belül alakult ki a tér és az idő. Ez szerencsétlen véletlenek, és a kozmoszban uralkodó tökéletlenségnek, így véletlenek sorozatának köszönhető ugyan csak (ha érdekel a téma - Stephen Hawking: Mindenség elmélete c. tudományos könyvet vagy filmet nézd meg - érdemes). Tehát onnan kezdve ha akarod, ha nem időutazók vagyunk, de csak és kizárólag előre tudunk haladni az idő folyamában. Albert Einstein speciáliss relativitás elméletéről gondolom már hallottál valamit -időutazási elméletét is tanácsolom Neked, ami ikerparadoxon néven ismeretes - google-zál rá.
Szóval nagyon szép témát választottál, lesz miről írnod. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!