Orvos vagy rendőr? Vélemények?
Sziasztok!
Mindkét terület nagyon érdekel már régóta,mindegyikre be is adtam a jelentkezésemet,de...Egyszerűen ha most el kellene döntenem,nem tudom mit választanék szívesebben.Ez van sajnos.
Igazából a rendőri,ill.nyomozói munkát nagyon érdekesnek és izgalmasnak tartom.Az orvosi is vonz:úgy érzem,tudnék/szeretnék emberekkel bánni,foglalkozni,és őszinte leszek:nem utolsó sorban a tudásvágy miatt is.
Ki mit tenne az én helyemben? :)
A lehurrogás,a "döntsdmárelmitakarsz" nem segít...
A rendőrtiszti csak 3 éves, nem?
Ha elmész orvosira, és rájössz, hogy mégis inkább rendőr lennél, még simán el tudod végezni. Viszont fordítva már nem biztos :)
De nem kell ahhoz rendőrtiszti se.
Elvégzed az orvosit, azzal jelentkezhetsz a rendőrséghez. Kezdetben próbaidős őrmester leszel, de van egy pár hónapos OKJ-s átképzés a rendőrségnél, amit ha elvégzel, ugyanolyan rendőr leszel, mint a többi. Onnantól kezdve a diplomádat is figyelembe tudják venni a rangod megállapításánál, tehát onnantól kezdve hadnagy vagy.
Arról nem is szólva, hogy a sündőröknél is szeretik, ha értesz valamihez. Orvosi egyetemmel lehetsz igazságügyi orvosszakértő is.
Szerintem ha van annyi eszed, hogy felvegyenek az orvosira (ahova NAGYON nehéz bejutni) akkor mindenképp próbáld meg. Amúgy ha bejutsz sem biztos, hogy bírni fogod, viszont ez az igazságügyi orvosszakértő-dolog nekem nagyon bejönne. Kombináld a kettőt, igaza van az előzőnek. Viszont - nem akarlak megsérteni - ha pályaválasztás előtt vagy, bizonyára elég fiatalka vagy még. Nem lehet, hogy csak a most népszerű sorozatok (CSI, NCIS, stb.) motiválnak?
Sok sikert, mindenesetre!
Köszönöm a válaszokat!!!
Nem a sorozatok miatt. :)
Akkor ha egy orvosi diplomával jelentkeznék a rendőrségre,akkor egyből őrmester lennék???Biztos hogy nem kell ahhoz letenni valami vizsgát?Nem tudom hogy megy ez,de nekem ez így olyan furcsa hogy egyből mehetnék is rendőrnek...
Átképzés OKJ-n is van?:O Azt hittem csak a Rendőrtisztin van ilyen
Nem kell rendőrtiszti. Az is csak egy diploma, csak mellé még azt a képsesítést is adja, amit az OKJs átképzéssel is megszerezhetsz (lényegében a rendőrtiszti olyan, mint egy szakközépiskola, ami szakmát is ad, meg érettségit is).
Az őrmester meg a legalacsonyabb rangfokozat a rendőrségnél. Ezt se kaphatod meg kezdetben, ha nincs rendőr végzettséged, azért leszel PRÓBAIDŐS őrmester, amíg el nem végzed az átképzést.
Diploma viszont kell, mert anélkül már a rendőrséghez se vesznek fel, hacsak nincs már rendőri képzettséged (pl. rendőr szakközépiskolából). Ugyanis államigazgatási létszámstop van, így rendőri végzettség nélkül már köztisztviselőként se vehetnek fel. De diplomásoknak kitalálták ezt a megoldást.
Én is nézegettem ezt a lehetőséget, de én nem mehetek kizáró ok miatt (szem 3 dioptria fölött), műtétet meg nem csináltatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!