Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felmentés óvodai nevelés alól?

Névtelenül nevű kérdése:

Felmentés óvodai nevelés alól?

Figyelt kérdés

Van valaki, aki élt ezzel a lehetőséggel?

Hogyan történt, hogyan kellett kérvényezni, illetve mennyi idő alatt kapta meg a felmentő határozatot a jegyzőtől?

A törvény olvastam, ismerem. Inkább a rövid menete érdekelne.

Azok válaszát várom, akik tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. Köszönöm.

2015. szept. 21. 08:06
 1/5 anonim válasza:
Ehhez komoly érvek kellenek.Elmondod mi az ok?Bár a kérdésed megválaszolásában nem sziporkázom de érdekelne mi ok lehet erre?Nyilván súlyos..
2015. okt. 5. 15:48
 2/5 A kérdező kommentje:

Azt láttam, hogy nem szereti. Még nincs 4 éves. Csak néhány napot járt, de valami megváltozott. Attól a naptól fogva bepisil, tör, zúz, ordít. Reggel kitépték az óvónők a nyakamból, én meg elszaladtam, máshogy nem lehetett maradásra bírni. Lefejtették a kis ujjait, egyiket a másik után, hogy ne tudjon szorítani engem.

Én meg azt mondtam, na jó, itt megállunk. Ez így nem jó. Ezen az áron nem lesz óvodás. Én az apja vagyok, ő meg a fiam, és nem fogok többet elszaladni tőle. Eleve gyet-en vagyok vele itthon, ha nem tették volna kötelezővé, be sem íratjuk. Ez az egész kötelező óvodai dolog egy agyrém. Egészen egyszerűen nem egyformák a gyerekek. Van akinek tovább kell otthon maradnia. És ha a lehetőség adott, miért ne?

Azóta itthon van, velem van. Mi most így élünk, egyetemre járok levelezőn, gyet-en vagyok a gyerekkel, foglalkozok vele. Pár napja már nem pisil be, és az érzelmi világa is normalizálódni látszik.

Szerintem nem mindenkinek való az óvoda 3 évesen.

2015. okt. 5. 22:26
 3/5 A kérdező kommentje:

Ez fontos terület, leírom a tapasztalatomat, hátha valakit érdekel.

Azt tapasztaltam, hogy ez nagyrészt emberi tényezőn múlik. A törvény engedi az ötödik szülinapig a felmentést. Az óvónők vagy az óvodavezető azonban keresztbe tehet, ha nem járul hozzá. Két hozzájárulás kell, az övé meg a védőnőjé.

Mi előbb átirattuk egy olyan óvodába, ahol előzőleg megbeszéltük, hogy mit szeretnénk. Erre azért volt szükség, mert az eredeti ovi vezetője elzárkózott. Ő nem vette figyelembe az adott helyzetet, hanem szemellenzősen mindenáron, mármár csakazértis óvodapárti volt. Na gondoltuk veled is csak többen vagyunk, és kerestünk egy objektív ovivezetőt. Az eredeti oviban hetekig kértem de semmit sem csináltak, és még attól is elzárkóztak, hogy felvilágosítsanak(!)

A védőnők hozzájárulnak, azzal szerintem nem lehet baj.

Az új oviban 20 perc alatt elintéztem. A gyerek be sem ment.

A jegyzők is aláírják elsőre, kisebb gondjuk is nagyobb ennél.

Mi így intéztük.

2015. okt. 22. 08:38
 4/5 anonim válasza:
Ez a legrosszabb.Amikor semmi empátia sem gyermekszeretet csak a szemellenzős szabály és szokásbetartása betartatása.Hasznos infót hoztál.Köszi:)
2015. okt. 28. 17:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Szívesen, épp ma jött meg a jegyzői engedély.
2015. nov. 2. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!