Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti mit csinálnátok a helyemben...

Ti mit csinálnátok a helyemben? (fakultáció)

Figyelt kérdés

Semmilyen elképzelésem nincsen a jövőt illetően, hogy mit szeretnék tanulni vagy mivel szeretnék majd foglalkozni. Annyit tudok mondani, hogy egyetemre/főiskolára szeretnék majd járni ha elvégeztem a gimnáziumot.

Felvettem 3 fakultációt, azonban ebből kettőnél ütköznek az időpontok. Az egyikük informatika, amiből negyedikben érettségizni szerettem volna emelt szinten mint választott tantárgy azonban a programozás óra és az érettségire felkészítő óra (amire szintén szükségem lenne mert még nem tanultunk weblapkészítést és adatbáziskezelést)is egy időpontban vannak. Tehát az emelt nem lehetséges, de így a középszintű sem...A másik fakt, ami a problémát okozza pedig egy idegen nyelv, amiből idén szerettem volna előrehozottan érettségizni, majd következő évben szintemelőt tenni. Ebből lenne lehetőségem heti egy külön órára járni, azonban félek, hogy az nem lenne elegendő és ha leadnám ezt a fakultációt akkor a teljesen kezdő angol csoportba kellene járnom, ami csak visszahúzna. Persze, nem kell faktra járni az érettségihez, tehát ettől függetlenül akár infóból is tehetnék, viszont egymagam nem hiszem, hogy fel tudnék készülni rá és nem találok semmilyen korrepetáló, felkészítő lehetőséget a városban (a tanár sem vállalja). Valamint ha csak szükségem van egy tantárgyra, hogy legyen egy választottam akkor akár bármilyen más fakultációt is felvehetnék, de olyat azért nem szeretnék választani, amihez semmi kedvem, affinitásom nincsen és távol áll tőlem. Ezen a héten lehet még fel- illetve leadni fakultációkat, tehát gyorsan kellene döntenem. Ilyenkor egyáltalán mit lehet csinálni?

Elnézést, ha kicsit zavaros lett, de most nem tudtam egyszerűbben megfogalmazni. Ha valamit nem értesz, akkor kérdezz rá nyugodtan!

2015. szept. 9. 22:18
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!