Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi TB kérdéssel hova...

Egyetemi TB kérdéssel hova fordulhatnék (ELTE)?

Figyelt kérdés

3. éve vagyok/leszek az ELTE hallgatója, eddig mint határon túli magyar, kaptam ennek megfelelő ösztöndíjat, ami fizette a TB-t is. Most azonban úgy néz ki, hogy lesz állandó magyarországi lakcímem, azaz az eddigi ösztöndíjat nem kaphatom, viszont így meg elvileg jogosult leszek az egyetem által folyósított TB-re, tekintve, hogy nappali tagozatos vagyok.

Már vagy 3 e-mailt írtam, de eddig ha továbbították is a levelem, nem érkezett rá válasz, de akiket megtaláltam, azok nem a megfelelő személyek voltak.

Nem tudom, hogyan kellene ezt a tényt belevinni az adatbázisba, gondolom a Neptun rendszerben ha átírom az állandó lakcímet, nem fog sokat segíteni a kérdésben. De már kezdek feszült lenni, itt állok egy fia TB nélkül, nem mehetek el orvoshoz, csak ha fizetek érte, de nappali tagozatos hallgatóként olyan nagyon sok pénzem nincs rá. És nem tudom, milyen papírok, dokumentumok, fénymásolatok kellenek, és főleg azt nem, hogy mindezt kinek, hova, merre kellene eljuttatni. Vagy ezt nem is az egyetemen kéne intéznem, hanem mondjuk az okmányirodában, ahol kiállítják az új lakcímkártyám, esetleg igazolványom? Vagy netalán menjek el az egészségpénztárba, hátha ott tudnak segíteni? Nekem egyik sem hangzik annyira logikusnak, mint az egyetemi szerveket zaklatni ezzel, de ott meg folyamatosan zsákutcába futok.

Ti esetleg tudtok valamit? Hova, kihez, hogyan? Bármi infó jól jönne.

Előre is köszönöm.

2015. szept. 4. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Nyugodtan menj el orvoshoz, nem kell fizetned, akkor is ellátnak, ha egyáltalán nincs TB-d. Amit eleve kétlek, mert ha eddig valami miatt jogosult voltál, az nem egyik napról a másikra szűnik meg. Aztán majd szép lassan rendezitek ezt a TB kérdést az egyetemmel.
2015. szept. 4. 12:50
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát ez az, voltam orvosnál, sima SZTK, és nem fogadtak, mert nem él a taj-számom. Az egészségpénztárban mondták, hogy le lett tiltva, mert nem fizetnek rá.
2015. szept. 4. 12:53
 3/3 anonim ***** válasza:

A tb-t nem az egyetem fizeti az (magyar állampolgár) egyetemi hallgatóknak, hanem az állam mentességet biztosít. Neked sem az egyetem állta eddig, ezután sem ő fogja, ezért nem biztos, hogy ott érdemi felvilágosítást tudnának adni.

Ha uniós állampolgár vagy, akkor el kell, hogy lássanak, bár ez nem tartós tartózkodás esetére van kitalálva. Honnan jöttél? Milyen ösztöndíjat kaptál eddig?

2015. szept. 4. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!