Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nappalis és start kártyás?...

Nappalis és start kártyás? Lehetséges?

Figyelt kérdés
A munkához szükséges (középfokú) végzettségem megvan. De hobbiból elkezdtem egy fősulit. Viszont most kaptam munkalehetőséget, amihez start-kártya szükséges. Kiválthatom? Már nem tudok levelezőre menni, és passziválni sem, viszont kell a munka.
2010. márc. 11. 19:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem, csak akkor, ha a tanulmányaidat befejezted, vagy megszakítottad.

Itt többet tudsz róla olvasni: [link]

2010. márc. 11. 19:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezeket értem, és elolvastam az útmutatót. Már csak az a kérdés, mi számít a tanulmányaim megszakításának. Mert hivatalos módon már nem passziválhatok, de gyakorlatilag megtehetem, hogy nem járok suliba, és nem vizsgázom stb.. Sajnálom,hogy ennyire rossz a rendszer, lehetőség sincs arra, hogy munkát kapjak, és arra sincs, hogy passzív féléves legyek...
2010. márc. 11. 21:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Már nincs passzív félév??? Hát akkor nem tudom, szerintem akkor hívd fel az APEH ügyfélszolgálatát. :S
2010. márc. 12. 06:55
 4/6 A kérdező kommentje:
van passzív félév, de csak egy bizonyos határidőig lehet passziválni. Ami ha jól tudom, nekem február elején lejárt... Így februártól júniusig nincs lehetőségem hivatalosan megszakítani a tanulmányaimat.
2010. márc. 12. 07:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben nem igényelhetsz start kártyát. Nem elég csak passziválnod, meg is kell szakítanod a tanulmányaid, ha start kártyát akarsz igényelni (ki kell iratkoznod a suliból).
2010. márc. 12. 09:56
 6/6 A kérdező kommentje:

Utánajártam ma az APEH-nál én is. Sajnálom,hogy így van. Szerintem sokan vannak még, akiknek már csak az államvizsga van vissza, és mennének dolgozni. De ez az ország csak a munkanélkülieket gyártja...:(

(nekem talán szerencsém lesz, ha a leendő munkáltatóm start kártya nélkül is alkalmaz)..

2010. márc. 12. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!