Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan működik ez a visszafize...

Hogyan működik ez a visszafizetős rendszer vagy hol lehet ennek utána nézni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy már 2 félévet tanultam egy szakon állami ösztöndíjas képzésben. Valahol olvastam olyat, hogy ha valaki otthagyja a képzést, vissza kell fizetni a képzés díját vagy ledolgozhatja. Az lenne a kérdésem, hogy valaki nem tudja, ez hogyan működik? Vagy ezt hol lehetne megkérdezni, ki a felelős ezért?
2015. szept. 1. 15:06
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha (esetleg) ki akarsz iratkozni, akkor 2 félév után "büntetlenül" megteheted (nem kell fizetned semmit). 3 vagy több félév után már vissza kell fizetni, de csak az ösztöndíj felét VAGY újra jelentkezel felsőoktatásba VAGY ledolgozod (olyan opció is van, hogy kérvényt nyújtasz be, így van esély az egészet megúszni, de gondolom csak nagyonnagyonnagyon nyomós indokot lehet arra írni).

Amíg nem küldik ki a behajtásról a levelet, addig nincs semmi dolgot. Amikor kiküldik, akkor abban az is le van írva, hogy milyen egyéb opciók lehetségesek.

Hogy ennek hogy lehet utánanézni, fogalmam sincs. Viszont én újrafelvételiztem másik szakra, és szinte a felvételivel együtt jött meg a befizetésről a levél is. Szóval én hiába folytatom (más szakon) az egyetemet, ugyanaz az eljárás, mintha otthagytam volna (3000 forintért mentesítőkérvényt kellett írnom, mivel folytatom az egyetemet...).

2015. szept. 4. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!