Hogyan kellene megcsinálni jól az informatika érettségit, ha halvány lila gőzöm sincs az egészről és semmi nem maradt meg az előző évekből szinte?
Így van, jól írja az első. :)
Viszont elég sok mindent tudnak ezek a programok, tehát jó lenne először is egy témajegyzéket szerezni, hogy pontosan mit kérnek számon. Kell-e pl. makrókat készíteni stb.
Középszintű informatika érettségihez három éve, mikor érettségiztem, ezek a függvények kellettek:
SZUM, HA, SZUMHA, INDEX, HOL.VAN, FKERES, ÁTLAG, DARABSZAM, DARAB, DARAB2, DARABHATÖBB, DARABTELI, DARABÜRES, MAXIMUM, MINIMUM, LOGIKAI, MARADÉK
Ezeket tanuld meg rendesen használni és akkor nem nagyon érhet meglepetés. A feladatok jó részét, ha nem is mindent, meg lehet ezekkel csinálni. Lehet, hogy kicsit bőrére eresztettem, de ezek azok amiket én valaha használtam (nem feltétlen érettséginél) és 93%-os érettségit írtam.
Az pedig aminek a nevére se emlékszel szerintem az Access lesz. Adatbázis kezelő program. A neten mindkettőhöz találsz régi érettségiket, egyéb gyakorló feladatokat.
Ha kell segítség, nyugodtan írj. Nem túl frissek bennem a tanultak, de már akkor is könnyen mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!