Egyetemen két óra között mennyi szünetem lesz?
Elsőéves hallgató leszek egy egyetemen, és már (nagy nehezen) elkészítettem az órarendemet.
És például kedden reggel 10-től este 6-ig óráim vannak folyamatosan.
A kérdésem az lenne hogy az órák között mennyi időm lesz nemcsak enni hanem átmenni a másik terembe?
(Elte IK)
15 vagy 30 perc annak függvényében, hogy egybe tartják-e az órát.
Meg néha előfordul, hogy túlhúzzák, és akkor lehet, hogy csak 5 perced marad átérni, de ez alapból ritka. (Orosz tanár úr csinált olyat, hogy a 2×45 perc helyett egybe 140 percet tartott, de ő nem ELTE, és nem is IK, szóval nem hiszem, hogy ilyen lesz.)
Alapesetben 2 órás blokkból 1,5 óra egy kurzus, 3 órás blokkból 3x45 perc, általában 1 szünettel, ez tanárfüggő mekkora (5-15 perc).
Viszont az óraidat nem neked kellett volna felvenned, mentorórát figyelembe vetted? Akár számíthatsz rá, hogy a TO ledob, és teljesen új órarended lesz.
tudom hogy nem nekem kellett felvennem az óráimat, alapból fel voltak véve
Az órarend elkészítését úgy értettem ,hogy egyesével meg kellett néznem minden órát hogy mi mikor lesz, mert a neptun órarendje egy olyan dolog hogy...
# 5/5 Időpont ma 12:03
Áhá, így már más :-)
A neptun órarendje olyan, hogy nem létezik. Gyakorlatilag mindig a ttkto tanrendje az irányadó. :-)
Igen, kicsit kényelmetlen megoldás, de cserébe legalább szar a tanulmányi rendszerünk :-D
Általában első órákon megbeszélitek, hogy mikor kezdetek, legyen-e szünet, ha igen mekkora, ezért első órára illik órarendi kezdéskor megérkezni (azaz egészre).
Az általános órarend:
A 8:00-kor kezdődő blokk _általában_ 8:30, ritkábban 8:15, és szinte soha 8:00. 5 év alatt egyetlen órám volt ami 8:00-kor kezdődött. :-)
A többi 2 órás blokk általában n:15-től tart következő óra n+1:45-ig.
A 3 órás blokk általában n:15-től n+2:30-n+2:45ig tart, attól függően mekkora szünetet ad a tanár. De van aki egybe leviszi a 3x45öt, van aki ~45 percenként szünetezik.
Kivéve az utolsót, a 16:00-ást legtöbbször elkezdik 16:00-kor. Ez néhány év tapasztalata. Nem mondom, hogy irányadó és magold be ezt, mert lehetnek eltérések, de ez volt az eddigi tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!