Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Passzív félévre kéne mennem?

Passzív félévre kéne mennem?

Figyelt kérdés

Most indul a 3. félévem egyetemen, de az első évben nem teljesítettem valami jól.

Első félévben nem sikerült a matek analízis meg a lineáris algebra, így 2. félévben nem tudtam felvenni az analízis 2-őt és linalg 2-őt, meg még jó pár másik tárgyat ami erre épült.

2. félév végén sikerült az 1. féléves linalg és analízis tárgyakból levizsgázni, de az azt jelenti, hogy idén még mindig csúszásban leszek, nem? Mivel csak a tavaszi félévben indul analízis 2 meg linalg 2, meg rengeteg más tárgy, ami a tavalyi tavaszi félévben nem jött össze.

Szóval a jövőhéten induló félévem lehet elég lazára fog sikerülni, és ha csak 2-3 tárgyat tudok felvenni akkor lehet jobban járnék, ha felvennék egy passzív félévet, 2. félévbe felvenném a tavaly nem sikerült tárgyakat, nem?

Nem lenne gond azzal, hogy hetente csak pár órám van, csak kolis lennék, és nem szívesen utaznék minden héten órákat az a pár óra miatt.

Tanács?

2015. aug. 28. 14:46
 1/2 anonim ***** válasza:

A kreditekkel lehet gond. Ha kevés kreditet szerzel rendszeresen félévente, akkor ki is rúghatnak. Másrészt kevés kredithez alacsony átlag tartozik, így még a kollégiumból is kikerülhetsz.

Én két lehetőség valamelyikét csinálnám a helyedben:

1. Passzíváltatom a félévet.

2. Valahogyan felveszek legalább 20 kreditet. Kötelező tárgyakat + későbbi félévekre tervezett tárgyakat, melyek előkövetelménye megvan. +Szabadon választható tárgyakat. Akár 3-4 szabvál tárgyat is felvehetsz. Addig veszed a tárgyakat, amíg legalább 20 kredit nem lesz. Ha jól teljesítesz így még mindig lehet 3 fölötti átlag is akár.

2015. aug. 28. 15:28
 2/2 A kérdező kommentje:

Kolibol nem valószínű, hogy kirugnanak, úgy tudom nem ilyenek miatt kirúgni embereket, max ha nincs elég hely, de mindig több a hely, mint ahányan jelentkeznek.

Illetve úgy tudom egyetemről sem rúgnak ki, amíg megvan az évi 30 kredit, addig semmi gond, az alatt sem rúgnak ki, csak át kerülök fizetosre, amit természetesen el akarok kerülni.

2 köthető tárgyat tudok azt hiszem csak felvenni, a többinek mind van valami élő követelménye ami még nincs meg, plusz ehhez esetleg jön a tesi (ami 0 kredites, de legalább több órám lenne), meg akkor lehet felveszek pár szabadon választható tárgyat, mert örülnek, ha nem kéne kihagynom ezt a félévet, csak kevés óra miatt nem szívesen járkáltam volna le.

Bár egy passzív félév is jól jönne, ha tudnék félévre munkát találni, szóval majd meglátjuk, hétfőn már biztosra tudni fogom mi az amit fel tudok venni és mi az amit nem (már ha beenged a neptun).

2015. aug. 28. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!