Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyik ismerősöm azt hiszi...

Detto00 kérdése:

Egyik ismerősöm azt hiszi diplomás? Hogyan mondjam el neki hogy nem?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm jelentkezett OKJ-s képzésre, viszont ennek a képzésnek a helybeli főiskola ad helyet. A lány el is kezdte híresztelni hogy egyetemre jár (eleve főiskola) majd 2 év után elment az ünnepségre (nem is diplomaosztó volt) és átvette a kék oklevelet azzal a címmel hogy diploma (2 év alatt nincs diploma, oklevél van ráírva, szakdogát se irt, nyelvvizsgája sincs) a közösségi oldalakon is dicsekedik, és még a szülei is hogy diplomás a lányuk. De senki nem mer nekik szólni. Mit kellene tenni? Engem idegesi... Vagy csak röhögjek rajta? De az a baj hogy az unokatestvére is most kezd bele a "diplomaszerszésbe" és én meg odajárok fősuliba... Nem tudom elviselem-e
2015. aug. 25. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
És? Akárminek lehet nevezni akármit, attól nem lesz az. Ha egy álláshoz diploma kell, akkor bárminek is nevezzék, az oklevelét nem fogadják majd el. Ennyi.
2015. aug. 25. 17:48
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Nyugodtan kommentbe trollkodd be neki, hogy ez bizony nem diploma, és jó lenne ha az OKJ-s szutykaival nem devalválná azok munkáját, akik 3 évet, nyelvvizsgát öltek bele a tanulásba.
2015. aug. 25. 17:49
 3/8 anonim ***** válasza:
38%

te se nagyon dicsekedj az eszeddel...

OKJ-n nem oklevél, hanem bizonyítvány kerül kiállításra, ez van az elején és belül is.

Oklevél felsőoktatási szakképzésben van, ő nyilván oda járt. És hogy tudd, ők írnak szakdolgozatot.

Én mondjuk inkább vele barátkoznék, mint egy ilyen kekeccel, mint te vagy. Nekem is van két diplomám, valamiért mégsem érzem, hogy porig kéne alázni a felsőbbrendűségem miatt azt, akinek nincs.

2015. aug. 25. 18:04
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Nem a felsőbbrendűség miatt kellene porig alázni, hanem azért, mert nyilvánosan hazudik, és valótlanságot állít a végzettségével kapcsolatban.
2015. aug. 25. 18:10
 5/8 anonim ***** válasza:
32%

nem biztos, hogy hazudik, simán lehet tájékozatlan.

Az én szüleim is diplomát mondanának, mert nekik a felsőoktatási szakképzés felsőoktatás; az oklevelet pont ugyanúgy a diplomaosztón adják át; pont úgy és akkor kell jelentkezni, stb; főiskola és egyetem szervezi...

2015. aug. 25. 19:04
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem alázni akarom meg ilyenek hanem felvilágosítani. Ezt nem a főiskola szerveszte és nem a diplomaoszto keretei között kapta meg. És igen az a bajom hogy két diplomát csinálok egyszerre, van két nyelvvizsgám és semmibe vesz mert nekem 3 év alatt lesz diplomám neki meg két év alatt lett :D ha valaki nagyképűséget érez a mondataim között az téved
2015. aug. 25. 19:09
 7/8 anonim ***** válasza:
30%

nézd, egyrészt szervezte, nem szerveszte. Másrészt okj nem oklevelet ad.

Szánalmas vagy.

2015. aug. 25. 19:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Nekemakkor bizonyítvány :D aki ezen van kiakadva az is biztos ilyet végzett :D de az oklevél sokkal ünnepélyesebb nem tudom mit rágod itt magad :D
2015. aug. 26. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!