Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt írtál SZAKDOG...

Mennyi idő alatt írtál SZAKDOGÁT? Hány oldalasat kellett írnod? Milyen témában? Visszadobták a szakdogádat? Ekkor átdolgoztad?

Figyelt kérdés
Nehéz volt, sokat szenvedtél vele? Jól állok, ha van 4 oldalam a 30-ból és ápr. 30. a határidő? :P
2010. márc. 9. 23:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
20%

Attól függ. Az enyém 80 oldal volt, kb fél év alatt írtam, azóta is a csodájára járnak. Kísérletes munka volt benne, amihez a kísérletek további 1 évet vettek igénybe.

Büfé szakon hallottam már ilyen 30-40 oldalas, öt (magyar nyelvű) forrásra épülő szakdolgozat íróját is sírni, hogy ez milyen nehéz, pedig kb 1 hét összedobni mindenestül. Ha van hozzá IQ. Mondjuk ha van IQ, eleve értelmes szakra ment volna az illető... és meg is küzdött a magáéval.

Ha magadra ismersz, az csak a véletlen műve lehet.

2010. márc. 9. 23:37
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy hónapja írom, büfé szakon komoly témából. Médiaerőszak hatsávizsgálatok kommunikációs és pszichológiai szemszögből kérdőívekkel, rajzelemzéssel, meseelemzéssel... stb.

Jelenleg 30 oldal, de lesz vagy 50-60 mire a végére érek (hozzáteszem nem sírok, én vállaltam). A legtöbb évfolyamtársam még el se kezdte, úgyhogy jól állsz.

2010. márc. 9. 23:58
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
büfé szakon 4 hét kutatómunka, forrásgyűjtés, utána 3 hét alatt megírtam.
2010. márc. 10. 00:09
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
Biológia szak, kísérletes, egy éve csinálom, írni még nem kezdtem el. Valószínűleg tovább fog húzódni jövő ilyenkorra.
2010. márc. 10. 00:18
 5/14 anonim válasza:
85%
Jogi szakdolgozat, ELTE, 80 oldal, nem összeollózott, bankjogi téma, rengeteg saját gondolat és céges interjú alapján, unikális, nagyon jó szöveges értékelést kaptam rá + jeles lett. 1 év volt kb.
2010. márc. 10. 01:15
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Kedves első! Neked annyit mondanék, hogy egyáltalán nem hisztizek, 30 oldal tényleg piskóta. Mivel ilyen keveset kérnek, de 3 hónapot is adtak rá, így a legjobbat szeretném belőle kihozni, komolyan átgondolva, sok forrással. Egyébként nem büfé szak, mégcsak nem is főiskola, hanem OKJ. OKJ-n szoktak iratni szakdogát? Ja nem? Hát nálunk igen. Talán mégse büfé szak. De természetesen nem egy menő főiskola, mert csak jövőre célzom meg, mert én hülye távoktatásban akarok tanulni, mert dolgoznom kell, ezért kellett hamar egy szakképzés (amúgy meg felsőfokú OKJ, kössziii :P), de bocsi, jaj, nekem nincs is IQ-m, ÚRÍSTEN, akkor hogyan írtam?

2010. márc. 10. 07:19
 7/14 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem minden felsőfokú OKJ-s képzésen kérnek szakdogát. Én másfél hónap alatt írtam meg 120 oldalasra a fősulin (érzelmi intelligenciából). Még leadás előtt szólt a konzulensem, hogy hosszú, le kellett rövidítenem 80-ra. Intenzív másfél hónap volt, de akkor még a téma gyerekcipőben járt, nem volt túl sok irodalom hozzá, nem kellett sokat beszerezni. Kutatást is csináltam, az is belefért. Leadás után elfogadták, nálunk úgy volt, hogy védés előtt egy héttel kb. megmondták az ajánlott jegyet, plusz kérdéseket adtak ki, hogy azokból készüljünk a védésre. Nekem a jegy jeles volt, kérdést nem kaptam. :)
2010. márc. 10. 07:44
 8/14 anonim ***** válasza:
42%
Én harminc oldalasat írtam öt nap alatt, egy hét volt hozzá az anyaggyűjtés. Igaz, ez egy kétéves kiegészítő képzés volt, kb. annyira is kellett komolyan venni. A dolgozatra négyest kaptam, később az államvizsgám ötös lett. Elég gyökér volt a cucc, nem is szoktam vele dicsekedni. Most két szakdogát írok, mindkettő törzsszövegének legalább 40 oldalasnak kell lennie. Ezeket szerintem októberben fogom leadni.
2010. márc. 10. 09:32
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

Szociológia szak, kb 80 oldalas szakdoga

Az előkészület, szakirodalom feldolgozás, kérdőív elkészítés volt kb 2,5 hónap

a kutatás, adatgyűjtés 3 hónap

feldolgozás és továbbiak kb 1,5 hónap

Közben folyamatosan írtam, több verziója volt.

Végül ötöst kaptam rá és egy szakdolgozatokat támogató pályázati támogatást is elnyertem vele.

2010. márc. 10. 09:42
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
Én kb 15 oldalasat írtam meg egy hét alatt. Két tanárnőnek kellett beadni ugyanazt. Egyik kitűnőre értékelte, másik jóra.
2010. márc. 10. 09:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!