Webmester OKJ-s szak az jó?
Webmester szakra akarok menni (OKJ-s képzés).
Nagyából tetszik is a dolog mert érdekelnek a weboldalak és szeretnék photoshoppal is okoskodni.
De a kérdésem az lenne mennyire jövedelmező szakma?
Túlkerestlet vagy hiány van belőle?
köszi a segitséget.
Szeptembertől a 2. évemet kezdem el Webmesterként...jó kilátások :D
Egyébként szerintem aki tényleg tudja, az el tud helyezkedni a szakmájával (webmesterként). A mi sulinkba az egyik tényleg hozzáértő tanár azt mondta, hogy az előttünk lévő vebmászter (:D) évfolyamból 3ember van, aki tényleg Érti és Tudja ami zajlik az órán...ő el fognak tudni helyezkedni. A Mi évfolyamunkba 4-5ilyen ember van. Természetesen az nem fog tudni elhelyezkedni, aki csak tanulgatta meg nagyjából tudja...ez egy szakma, amit tudni kell. Én sem alkalmaznék olyat, aki csak kapizsgálja azt, amit csinálnia kell.
Tehát ha rendesen megtanulsz mindent, szerintem nem lesz gond. Munka mellett meg lehet egyetemre/fősulira járni ugyan úgy.
Tesóm is dolgozik fősuli helyett, én is melózni fogok nemsoká míg ezt a szakot végzem...nem lehetetlen :)
Első válaszoló vagyok.
Megmondom nektek őszintén, hogy az informatikai OKJ-s szakokra nem érdemes menni mert el vannak cseszve.
Web programozónak tanulok (most végeztem a 2. félévet) és nagyon megbántam az egészet.
Elmondom, hogy néz ki/hogy fog kinézni az órarendünk:
Első félév:
-töltelék tantárgyak(közgáz,mérnöki ismeretek stb.),
informatika alapok (excel,word), Pascal 5 órában
Második félév:
-töltelék tantárgyak (Környezetvédelem stb.),
Pascal 5 órában
- Illetve kaptunk egy órát ami heti 4 órában volt és több web programozáshoz kapcsolódó nyelvet tartalmazott amit ugye heti 4 órában képtelenség megtanulni, így gyakorlatilag át sem vettük csak egy kis részét (HTML).
Harmadik félév kb így fog kinézni:
-Töltelék tantárgyak minimálisan.
- PHP,HTML,Java,Javascript,Flash,CSS (heti 3-3 órában tanulva ezeket)
És itt a bökkenő.
Egy HTML-t vagy egy CSS-t elsajátítani még nem is olyan hosszú procedúra, de kétlem, hogy egy olyan nyelvet mint a PHP-t heti 3 órában tanulva (aminek a fekete könyve 800 oldalas) el tudnánk sajátítani olyan szintre amivel lehetne is kezdei valamit.
A 3. félév végén szakdogát kell leadnunk amihez ugye nem ártana beleásnunk magunkat az egász web programozásba.
A 4. félév pedig rövidített...
Ezért nem értem ezt az OKJ-t, hogy mi a fenének van ilyen hülyén megcsinálva, hogy gyakorlatilag bő fél év lesz az egész szak elvégzésére.Ennek mi értelme??
Most nyilván ha itt lenne az OM-től egy fejes az azt mondaná, hogy az OKJ nem ér fel egy fősulival ezért érdemes magamtól is tanulgatni, igen ám azt is csinálnám, ha nem kellene majd a töltelék tantárgyakból is vizsgázni ami ugye megintcsak nem lesz egyszerű.
Van egy haverom aki rendszergazda szakra jár:
Az első 2 félévben abszolut semmit nem tanultak a hálózatokról, viszont helyette matekoztak keményen(ne is említsem, hogy nekünk abszolut nincs matek -minek is lenne).
Szóval kb összvissz van 4 esélyes ember aki el fogja tudni végezni a szakot.
Bocsi ha túl sokra sikerült a mondanivalóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!