Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan vehetném magam rá a...

Hogyan vehetném magam rá a tanulásra?

Figyelt kérdés

Szóval az az igazság, hogy soha életemben nem tanultam semmit... És mégis könnyedén meg volt az erős 4-es,a házi feledatok elkészitése nélkül (értsd rengeteg egyes, pl matekból 1 év alatt 6 1-esem jött össze házifeladatok miatt...)

Aztán 7. osztályos bizonyítványom meglátva melyben 3 3-as virított elszörnyedtem és megfogadtam, hogy kitűnő leszek, de továbbra is lusta voltam tanulni, az összes áldozat amit hoztam körülbelül a szüneteim (hm azok a szűk 15 percek) feláldozása volt házi feladatra és tz előtt egy gyors átolvasásra...

Az eredmény mégis 3 4-es híján kitűnő lett...

Szóval itt kezd bonyolódni... (bocsánat kérek kedves olvasó, hogy ilyen sokat beszélek khm... írok) a gimnáziumban 9. osztályban ugyanezzel az a hozzá állásával + a 15 perces busz úton való tanulással könnyedén 1 4-es híján jeles lettem. (és az 1ik 4-es ének!!!)

És emiatt hm nem érzem teljes szívemből azt h akár mennyit is akarok otthon foglalkozni az iskolával.

DE kitűnő szeretnék lenni (a legtöbb 5-ös kegyelem 5-ös volt...)de ehhez tanulnom kellene legalább egy keveset...

Szóval köszönöm annak aki végig olvasta lehet rövidebben kellet volna fogalmaznom, de nem nagyon megy és bocsánat mindig is csak kisregényekben tudtam fogalmazni :(

Ui: egyetemre szeretnék menni mindenképp

#tanulás #iskola #lustaság és tanulás
2015. aug. 9. 00:06
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Először is érdemes lenne végiggondolni, hogy mi is az, amiért tanulni szeretnél? Bizonyítani másnak, magadnak vagy pedig hosszútávú eredményt érnél el?

A tanulás az egy olyan dolog, amiben ha érdeklődő vagy egy téma iránt, akkor tudsz vele foglalkozni. Ha hiányzik a kíváncsiság, akkor viszont kénytelen vagy célt kitűzni: pl be szeretnél kerülni egyetemre. Képzeld el, hogy minden egyes tanulással töltött perced, közelebb visz az egyetem felé.

A cél mindig a legfontosabb, ha az megvan, akkor tégy meg mindent érte, hogy elér! ;)

- Matematika-informatikatanár szakos hallgató -

2015. aug. 9. 00:45
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen ez nagyon jó ötlet.

Továbbá abban is igazad van, hogy nem igazán érdekel a tanulás.

Régen nagyon érdekelt a fizika meg a kémia, de most nagyon nem mivel olyan unalmasak az órák, hogy nem tudom mit kezdjek magammal és nem figyelek oda... (kicsit úgy érzem többet tanultunk 7. 8. ban a fizikából, kémiából mint most gimiben...)

És talán az is eléggé hátráltatja a tanulásom, hogy az osztályfőnököm valsz. strébernek tart (fizika, matematika tanárom) és talán emiatt még csak ezért se tanulok, pedig szeretnék több indokból is:

- bizonyítani elsősorban magamnak

- ösztöndíj (igen kevés, de nekem ez is sokat jelent)

- felvegyenek majd az egyetemre oda ahova akarok majd menni is olyan szakra amilyenre akarok

- jól sikerüljön majd az érettségim

Hogy az egyetemen akármilyen szakra is megyek valószínűleg neki kell fogjak tanulni az tuti és ha addigra nem szoktatom magam rá akkor baj lesz belőle az szinte biztos ( a bátyám is így járt csak ő még lustább volt nálam ) - azt hiszem ez a legnyomósabb indok, félek, hogy az egyetem majd megbánom, hogy nem szoktattam magam a tanulásra...

(azt hiszem japán szakra szeretnék menni, hogy tolmács vagy műfordító legyek és ahogy hallottam ott sokat kell tanulni (írásjelek, nyelvtan stb...))

Köszönöm a gyors választ. :)

2015. aug. 9. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!