Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg igaz, hogy a pótéretts...

Tényleg igaz, hogy a pótérettségin nem kaphatok jó jegyet?

Figyelt kérdés
A barátaim szerint nincs olyan, hogyha jó lesz az írásbelim, és a szóbelim is, akkor mondjuk négyest kapok, hanem kettest, legfeljebb hármast. Ez tényleg igaz? Mert ha igen, akkor nagyon igazságtalan! :( A májusin nagyon jó lett az írásbelim, viszont gyűlöl(t) a tanár, és a szóbelin meghúzott, meg direkt szívatott, viszont utólag gondolkodtam, és még örültem is, hogy mivel másik iskolában lesz az őszi érettségi, így még szerezhetek jó jegyet (mert amúgy 4-esek lettek az érettségiim, és olyan rosszul nézne ki egy kettes magyar), aztán letörték a lelkesedésemet a többiek. :(
2015. aug. 7. 23:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz. A barátaid összekeverik a pótérettségit a póttétellel. Ugye ha szóbelin olyan tételt húzol, amiről nem tudsz semmit, akkor húzhatsz egy másodikat, de az arra kapott szóbeli pontszámodat felezik. Viszont a pótérettségin teljesen tiszta lappal indulsz.
2015. aug. 7. 23:45
 2/9 anonim ***** válasza:

"A májusin nagyon jó lett az írásbelim, viszont gyűlöl(t) a tanár, és a szóbelin meghúzott, meg direkt szívatott, viszont utólag gondolkodtam, és még örültem is, hogy mivel másik iskolában lesz az őszi érettségi, így még szerezhetek jó jegyet"

Nem a tanár szivatott, hanem hülye voltál. Az érettségin minden iskolában van független elnök, ergo ha bármi szabálytalanság, vagy helytelen pontozás, kivételezés van, azt kötelessége jelenteni. Felejtsd el a saját hibáid másra kenését, mert hiába lesz akármilyen, egyetemen nem lesz jó vége.

2015. aug. 7. 23:46
 3/9 A kérdező kommentje:

#2-es, az osztályfőnök, az elnök, és a magyar tanár volt bent, én maradtam utolsónak, utolsó nap volt. Szétszívatott a tanár, látszott, hogy arra megy, hogy megbuktasson. Olyan embereket rugdalt át, akik egy mondatot nem tudnak leírni helyesen, életükben egy könyvet nem olvastak még el. Aztán később odajött hozzám az osztályfőnök vigasztalni, és mondta, hogy ő is és az elnök is mondogatták neki, hogy engedjen át, meg jó volt a feleletem, de a magyar tanárnőm mondta, hogy "nem, akkor sem engedem át".

És most amiatt is félek, hogy abban az iskolában tanított pár évvel ezelőtt, ahol lesz az őszi érettségi, és vannak "kapcsolatai".

2015. aug. 7. 23:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Nyilván ha elfogadható színvonalú (értsd 3-4) lett volna a feleleted, akkor semmi szín alatt nem buktathatott volna meg a tanár, hiszen akkor az elnöknek is kötelessége lett volna jelenteni a visszaélést, másrészt te is adhattál volna be jogorvoslati kérelmet. Tehát a feleleted valószínűleg a kettes határán egyensúlyozott, és a tanárod úgy döntött hogy neki ez nem elég. Ami nem feltétlenül szép dolog, de egy kettes érettségi sem az. Ne hidd, hogy az érettségi pontozása teljesen önkényes, és azt buktatnak meg pofára akit akarnak.
2015. aug. 7. 23:53
 5/9 A kérdező kommentje:

Kár ezen vitatkozni, mivel én voltam ott, én éltem át -- te csak egy kívülálló személy vagy (minden sértés nélkül!). Most nem ezen van a hangsúly igazából, és a kérdéstől is eltértünk már.

Az első válaszolónak ment a zöld kéz, megnyugodtam, hogy még kaphatok jó jegyet. :)

2015. aug. 7. 23:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Sértődés ne essék, de valószínűleg nagyobb belelátásom van az érettségi rendszerébe, jogi hátterébe, és általánosságban abba, hogy mit szabad, lehet, és mit nem a magyar oktatásban. Azért tértem el a témától, mert egyre nagyobb divatja van itthon, gimnáziumtól az egyetem végig a "tanár megbuktatott, mert utál engem, pedig mindent kiválóan tudtam" jellegű rimánkodásnak, és ez rettenetesen visszatetsző tud lenni olyanok számára akik a másik oldalról látják a dolgokat. Elhiszem, hogy 17 évesen hatalmas igazságérzete van mindenkinek, de hidd el, sehol nem buktat(hat)nak ok nélkül. Persze ettől függetlenül sok szerencsét a pótérettségihez, és nem, valóban nem igaz, hogy arra nem lehet jó jegyet kapni.
2015. aug. 7. 23:59
 7/9 A kérdező kommentje:

Egy szóval sem mondtam, hogy kiválóan tudtam mindent... de nem feltűnő, hogy engem buktatott meg belőle egyedül? Az olyan osztálytársamat meg átengedte, aki majdnem megbukott az írásbelin, nem tanult semmit, és mellesleg alig tudott megszólalni a szóbelin is. :))) Egy másik osztálytársam meg úgy ment át, hogy kihúzta Jókaitól az Aranyembert, odaadták neki a regényt, ő meg kimásolta az elejéről a 2 oldalas elemzést, amiről tudott is a tanár! A csaj meg azon röhögött, hogy milyen mázlija volt, úgyhogy úgy indultam el másnap reggel a szóbelire, hogy akkor nekem meg főként menni fog, mivel tanultam is.

Egyébként meg a hónap végén leszek 19.

2015. aug. 8. 00:10
 8/9 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem pótérettségizni fogsz, hanem javítózni. Ettől persze sikerülhet jól, de ha a kettes volt a lehetőséged, akkor az írásbelid sem volt nagyon fényes.
2015. aug. 8. 08:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha tudtad volna a tételt megfelelően, nem tudott volna megbuktatni. Legközelebb ne adj indokot arra, hogy a kettes aló határát nyaldosó feleletedre egyest adjon. Egyébként pedig ne másra mutogass, hogy "de bezzeg ő", saját magaddal törődj. Ideje lenne elgondolkodni azon lassan 19 évesen, hogy ahelyett, hogy mást hozol fel példának és a "szemét" tanárra fogod a dolgot, valószínűleg te magad sem tettél meg mindent azért, hogy a feleleted jól sikerüljön.

Egyébként miért utál a tanár? A szemed/hajad színe miatt? Vagy mert év közben szemtelen voltál és végigpofáztad az órákat? Mert ha az utóbbi, akkor megérdemled, hogy megbukj.

2015. aug. 8. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!