Tényleg igaz, hogy a pótérettségin nem kaphatok jó jegyet?
"A májusin nagyon jó lett az írásbelim, viszont gyűlöl(t) a tanár, és a szóbelin meghúzott, meg direkt szívatott, viszont utólag gondolkodtam, és még örültem is, hogy mivel másik iskolában lesz az őszi érettségi, így még szerezhetek jó jegyet"
Nem a tanár szivatott, hanem hülye voltál. Az érettségin minden iskolában van független elnök, ergo ha bármi szabálytalanság, vagy helytelen pontozás, kivételezés van, azt kötelessége jelenteni. Felejtsd el a saját hibáid másra kenését, mert hiába lesz akármilyen, egyetemen nem lesz jó vége.
#2-es, az osztályfőnök, az elnök, és a magyar tanár volt bent, én maradtam utolsónak, utolsó nap volt. Szétszívatott a tanár, látszott, hogy arra megy, hogy megbuktasson. Olyan embereket rugdalt át, akik egy mondatot nem tudnak leírni helyesen, életükben egy könyvet nem olvastak még el. Aztán később odajött hozzám az osztályfőnök vigasztalni, és mondta, hogy ő is és az elnök is mondogatták neki, hogy engedjen át, meg jó volt a feleletem, de a magyar tanárnőm mondta, hogy "nem, akkor sem engedem át".
És most amiatt is félek, hogy abban az iskolában tanított pár évvel ezelőtt, ahol lesz az őszi érettségi, és vannak "kapcsolatai".
Kár ezen vitatkozni, mivel én voltam ott, én éltem át -- te csak egy kívülálló személy vagy (minden sértés nélkül!). Most nem ezen van a hangsúly igazából, és a kérdéstől is eltértünk már.
Az első válaszolónak ment a zöld kéz, megnyugodtam, hogy még kaphatok jó jegyet. :)
Egy szóval sem mondtam, hogy kiválóan tudtam mindent... de nem feltűnő, hogy engem buktatott meg belőle egyedül? Az olyan osztálytársamat meg átengedte, aki majdnem megbukott az írásbelin, nem tanult semmit, és mellesleg alig tudott megszólalni a szóbelin is. :))) Egy másik osztálytársam meg úgy ment át, hogy kihúzta Jókaitól az Aranyembert, odaadták neki a regényt, ő meg kimásolta az elejéről a 2 oldalas elemzést, amiről tudott is a tanár! A csaj meg azon röhögött, hogy milyen mázlija volt, úgyhogy úgy indultam el másnap reggel a szóbelire, hogy akkor nekem meg főként menni fog, mivel tanultam is.
Egyébként meg a hónap végén leszek 19.
Ha tudtad volna a tételt megfelelően, nem tudott volna megbuktatni. Legközelebb ne adj indokot arra, hogy a kettes aló határát nyaldosó feleletedre egyest adjon. Egyébként pedig ne másra mutogass, hogy "de bezzeg ő", saját magaddal törődj. Ideje lenne elgondolkodni azon lassan 19 évesen, hogy ahelyett, hogy mást hozol fel példának és a "szemét" tanárra fogod a dolgot, valószínűleg te magad sem tettél meg mindent azért, hogy a feleleted jól sikerüljön.
Egyébként miért utál a tanár? A szemed/hajad színe miatt? Vagy mert év közben szemtelen voltál és végigpofáztad az órákat? Mert ha az utóbbi, akkor megérdemled, hogy megbukj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!