Ha német nyelven érettségizek matekból az jó?
Kéttannyelvű osztályba járok, és nekünk van egy olyan lehetőség, hogyha két tantárgyból németül érettségizünk és a német emelt szintű érettségi ötös lesz, akkor megkapjuk a német felsőfokú nyelvvizsgát. Ez a két tantárgy nálunk a célnyelvi civilizáció és a földrajz szokott lenni, de nagyon rossz a föci tanár és egyébként sem érdekel a földrajz. Tehát a föci helyett jó a matek németül?
Vagy németül sokkal nehezebb? Aki érettségizett már így, mi a tapasztalat?
De jó! Köszönöm szépen! Most nagyon megkönnyebbültem!
Bár nem tanuljuk németül, az baj? Attól még érettségizhetek németül? Mert egyedül is félkészülnék rá.
Hát az már baj.
"a célnyelven tanult vizsgatárgyak közül legalább kettőből - annak valamennyi tételéből - célnyelven kell vizsgázni,"
Ez a szabály. Két olyan tárgyat választhatsz, amit németül tanulsz.
Tavaly májusban az egyik ismerősöm Újpesten az UMSZKIban angolul írta meg a matekot és levizsgázott még angol civilizációból. Szerintem ez a szabály még mindig él.
Ha németül írod meg a matekot és persze jól tudsz németül akkor pont ugyanolyan eredményre írod meg a matekot, mintha magyarul írtad volna (kicsit más a feladatsor, de szerintem ugyanolyan nehézségi szintű).
Ez egy roppant érdekes történet, csak semmi relavanciája. Az a szabály, hogy az ismerősöd angolul tanulta a matematikát?
Ez a szabály, még egyszer:
"a célnyelven tanult vizsgatárgyak közül legalább kettőből - annak valamennyi tételéből - célnyelven kell vizsgázni,"
A kérdező pedig leírta, hogy a matekot nem németül tanulta. Ezen nem változtat, hogy van egy ismerősöd, aki valamikor Újpesten meg angolul tanulta.
Tényleg érdemes olvasni is, nem csak írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!