Mennyit keres egy pszichológus/pszichiáter és egyebek?
Mindig is érdekeltek a lélek dolgai, az emberi elme.
De nem tudom minek menjek.
Eleinte a programozó szakma kezdett érdekelni, de nem vagyok annyira "kocka" szerintem hogy annyira nagy legyek benne. Viszont a mai világban nem másodlagos a kereset se, főleg hogy mindennek az ára emelkedik.
Mivel lehet jobban keresni?
- Pszichológus/Pszichiáter
- Kutató orvos (ha így nevezik)
- Programozó/Mérnökinformatikus?
Illetve melyikkel lehet a legjobban elhelyezkedni az USA-van vagy Kanadában?
Visszafelé megyek a kérdéseken. Külföldön akkor tudsz elhelyezkedni pszichológia diplomával, ha eleve ott végzed a képzést. Az informatikai végzettséggel egyszerűbb külföldre menni, és igény is van rá. Legtöbbet a programozó és a mérnökinformatikus keres ezek közül, az orvosról nem tudok nyilatkozni, pszichológus attól függ, milyen pszichológus, milyen területen, pszichiátert nem tudom.
Pszichiáter akkor lehetsz, ha az általános orvosit végigcsinálod, és utána szakosodsz a pszichiátriára. Pszichológus akkor lehetsz, ha a 3+2 éves képzést elvégzed, és mester után még sok esetben továbbképzések és szakvizsgák várnak rád. Gyanítom, hogy a terapeutaság érdekel ebből a leginkább, na az olyan, hogy két szakirányú továbbképzés van a mester után, akkor lehet csak pl. magánpraxisban dolgozni, de az elég durva, soká lehet elérni, ha egyáltalán sikerül. Ott már lehet jókat keresni, de addig rengeteg pénzedbe fog kerülni a dolog. Jelenleg itthon 200 óra önismereti terápia kell ahhoz, páciensként a saját pénzedből kifizetve, hogy te terapeutává válhass.
A programozó, mérnökinformatikus képzés elég kemény, mindkettő, bár inkább a mérnökinfot ismerem, mivel a párom azt tanul (én meg pszichológiát). Nehéz bent maradni, sokat kell szívni vele, de ha egyszer sikerül tisztességesen végigcsinálni, garantált, hogy lesz állásod és sokat kereshetsz vele.
Nem igazán derül ki a kérdésből, hol tartasz a tanulmányaidban, de nagyon át kell gondolnod a dolgot, mert a pszichiáterhez, orvoshoz, és részben a pszichológiához a biológiára lesz nagy szükséged, míg az informatikai irányban ez teljesen felesleges, oda a matek kell, az info, és mérnökinformatikára még a fizika. Angolra viszont mindenhol nagyon nagy szükséged lesz, így remélhetőleg az jól megy.
Pszichológusként HR-s is lehetsz, ami nagyon jól fizet.
De tudod, ha az USA-ban vagy Kanadában képzeled el a jövődet, akkor valószínű, hogy meg fogod szegni a hallgatói szerződést és vissza kell majd fizetned a tandíjat (csak akkor ha államilag támogatott képzést végzel el).
Értem. :)
Végső soron a mérnökinformatikust választottam.
Nem tudom honnan tudhatnám, hogy alkalmas vagyok-e rá.
Vagy hogy mennyire nehéz és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!