Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi időtök van egyetem...

Mennyi időtök van egyetem mellett?

Figyelt kérdés
2015. aug. 1. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:
10%

Mire? Dolgozni első két évben nappalin esélytelen

Egyébként válasz kettőt(egyet ha nehezebb a szak):

Jó jegyek

Alvás

Szociális élet

Játék

2015. aug. 1. 20:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem őszintén szólva nincs valami sok. Nehéz szakra járok, és hiába van minden félévben egy szabad hétköznapom, ha a többi nap szinte reggeltől estig bent kell lennem az órákon, és a szabad napokon pedig olvasnom kell a szakirodalmat, házikat kell csinálnom. Dolgozom is, bár elég rugalmasan és ritkán, de zsebpénzt valahonnan szereznem kell, és ahhoz tök jó. De így is elvesz heti egy napot. A párommal való találkozás prioritásnak számít, de mivel ő is nehéz szakon tanul, kevés időnk van együtt. Bulizni szorgalmi időszakban havi egyszer-kétszer járok, vizsgaidőszakban egyáltalán nem, mivel 7-10 vizsgám szokott lenni. Most nyáron nyelvvizsgázom és jogsit csinálok, mert tanév közben ezekre egyáltalán nem lenne időm.

Persze ugyanezen a szakon vannak olyanok is, akik minden nap buliznak, nem járnak be az órákra, és elég nekik az, ha harmadjára átmennek egy kettessel, de ha a 250 emberből ki akarok tűnni, és szeretném, hogy felvegyenek a mesterképzésre, valamint szükségem van a tanulmányi ösztöndíjra stb., akkor muszáj odatennem magam.

2015. aug. 2. 12:03
 3/4 VaPazzo válasza:
Konkrét egyetem és szak nélkül ezt lehetetlen megmondani. Pécsett orvosira járok, este 18 körül végeztem minden nap (volt hogy 20) aztán tanultam éjfélig, másnap reggel 8-tól órák. Hétvégén persze tanul az ember mert hét közben esélytelen megtanulni amit leadtak (bár hétvégén is, de próbálkozni kell :D ). Szóval havi 1-2 péntek estét beáldozhatsz különben bekattansz de amúgy reggeltől estik tanulni kell. Egy gyógytornász szakon kb negyed ennyit kell például, de egy ELTE tanári karon, vegyészként, gyógyszerészként megint sokat, stb...
2015. aug. 3. 07:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Függ a szaktól,agyi képességeidtől és az igényességedtől.

5 éves képzést el lehet végezni 5 é alatt summa cum laude és 8 év alatt is 2,2-re.

Van,aki hiába okos,de megelégszik a 3-assal,ő nyilván kevesebbet tanulni,mint aki nem olyan agyas, de igényes és a 4-5-ösre hajt.

2018. ápr. 11. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!