Elrontottam az egész életemet a továbbtanulással?
11/21 A kérdező kommentje:
Igazából a szüleim nem engedik a könyvek miatt. Még azt sem tudják, hogy én már most elhatároztam magam egy jövőre tervezett iskolaváltás mellett...
Itt a könyv csak ürügy, súlyos szegénységet kivéve ez nem tétel éves szinten. Beszélj a szüleiddel, ételmetlen egy évig valahol dekkolni, ami nem érdekel, hogy utána egy más közösségbe kelljen beilleszkedned.
2015. aug. 1. 12:32
13/21 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem engedik. Mivel én hajtottam nagyon, hogy olyan tagozatra szeretnék menni, pedig a szüleim ellenezték...
Rémesen hülye vagyok...
Ugyan így voltam vele, hogy azt a szakot mennyire akartam, felvettek, boldogság volt meg minden, aztán nyáron meggondoltam magam. Aztán mégis belevágtam, nem volt olyan suli, ahova szívesen átmentem volna. És ottmaradtam. Minden évben elbizonytalanodtam, de a szüleim támogattak bármiben, hiszen mégiscsak a jövődről van itt már szó. Én végül maradtam, idén kezdem az utolsó évemet. De a lehetőség bármikor megvolt, hogy váltsak, végül mégse tettem. Nem hiszem, hogy a szüleid rosszat akarnának neked, próbálj meg velük beszélni erről, de most már kezd el szerintem az iskolát ott, ahova felvettek.
2015. aug. 1. 14:05
Nem vagy hülye, ne ostorozd magad. Az ember változik, pláne a kamasz. Akkor még az érdekelt, normális dolog, hogy harcoltál az álmaidért, az lett volna rossz.ha nem tetted volna. A saját döntéeidet magadnak kell meghoznod belekalkulálva, hogy később másképp döntöttél volna.
2015. aug. 1. 14:23
16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm. ☺
Remélem nem tűnt úgy, mintha sajnáltatni akarnám magam, eszemben sincs.
A zöld kezek pedig mentek mindenkinek.
Kedves kérdező!
Ha nagyon nem szeretnéd azt az iskolát, akkor mindenképpen beszélj a szüleiddel mert ha utána se fogod szeretni akkor abból még gondok lehetnek. Tudom írtad, hogy nem értik meg, de mond el nekik, hogy ha ők ilyen helyzetbe lennének mit tennének? Nagyon rossz az amikor olyat erőltetnek az emberre amit nem akar, ráadásul nem az ő életük, így neked kell dönteni. A tankönyvről meg annyit, hogy sok iskolában majdnem ugyan azok a tankönyvek, főleg hogy mostanában egységesítik őket, ha pedig még is változó lenne akkor vegyél ki könyvtárit az iskolakönyvtárból. ( az új iskolában természetesen )
2015. aug. 2. 19:38
2019. febr. 15. 17:45
2019. febr. 15. 17:46
Majd átmész
a másik suliba
2019. febr. 15. 17:46
Kapcsolódó kérdések: