Most megyek egyetemre és nincs facebook-om, nagy hátrányom lesz ebből?
Annyi a dolgod, hogy regisztralsz es kesz, nem kell magamutogatnod. Akar meg kepet sem kell magadrol feltenni, ismerosoket sem kell gyujtogetni, viszont a szukseges infokat megkapod.
Kabe en is igy csinalom, manapsag sok esetben kenyszer hogy legyen facebook-od, mert sokan magatol ertetodonek veszik es ott terjesztik az informaciot. nekem peldaul az edzesemmel kapcsolatos dolgok jelennek meg csak ott.
Részben igen.
Nem kell saját névvel regisztrálni, de jó, ha fenn vagy néhány csoportban. És Dropbox is nagyon hasznos!
Ugyanis ezeken az szolgáltatásokon keresztül nagyon sok hasznos információt és tananyagot lehet megszerezni. Ezek működnek és könnyen használhatóak, nem úgy, mint a legtöbb egyetem saját rendszere. Zh infók is előbb voltak fenn fb-n, mint hivatalos helyen. És folyosón eldugott "titkos" pályázatok korszaka is véget ért ezzel, mert egy emberi környezetben az információt nem elrejtik, hanem megosztják. Legalábbis Pannon egyetemen így volt.
Kidolgozott jegyzetek százaihoz jutottam FB miatt hozzá, aminek a tanár nem örült, mert az ő korában ilyen nem volt, mi meg átmentünk a vizsgán, bármit kérdezett, mert volt miből felkészülni.
Kamu névvel is lehetsz fent. Akár regény hősök nevét is használhatod. Így nem kell félni, hogy kikerül a magánéleted a netre, de nem maradsz le semmiről.
Én is most megyek egyetemre szeptembertől, és még a ponthúzás másnapján bevettek facebookon egy egyetemi csoportba, ahol a felsőbb évesek még aznap ellátottak minden új tagot elegendő információval. Leírták a kolijelentkezés menetét stb illetve mondták, hogyha valakinek kérdése van, megválaszolják. Ez így is van, ha valaki feltesz egy kérdést, már 2 perc múlva jön is rá a válasz.
Szerintem csinálj nyugodtan facebookot, nincs benne semmi magamutogatás. Nem kell megadnod magadról semmi személyes információt (csak a nevedet). Kamunévvel is regisztrálhatsz, de akkor biztos nem vesznek be egy facebook csoportba sem. Olyan embereket jelölsz be ismerősnek, akit szeretnél, nyilván nem kötelező plázacicákat vagy gyúrósokat ismerősnek jelölni, akik nap mint nap teszik fel magukról a képeket.
Én azt mondom, hogy mindenképpen érdemes létrehozni egy facebook-profilt, mert így fontos infókhoz és jegyzetekhez juthatsz hozzá, illetve a csoporttársaiddal is kapcsolatot tudsz tartani, esetleg segítséget is kérhetsz tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!