Fontos elmenni az egyetemi gólyatáborba?
Nos szerintem téged is megnyugtatna, ha beszélhetnél olyan felsőbb évesekkel akik már végeztek és tudnának esetleg tippeket adni, mire kell figyelni. De ami az igazán pozitív az egészben, hogy megismersz felületesen 20-30 embert, meg még esetleg közelebbről 4-5-öt és akkor nem egyedül leszel az egyetemen. Jó dolog ám, ha valakivel tudsz szünetekben dumálgatni, van kivel elmenni ebédelni meg van kitől jegyzeteket kérned.
A saját és mások tapasztalataiból kiindulva el tudom mondani, hogy gólyatáboron sosincs kötelező itatás meg semmilyen megalázó feladat, sőt nálunk kb minden feladat közben elmondták 5x, hogy semmit sem kötelező megcsinálni, ha nem akarod, akkor kihagyod, de érdekes módon mindenki megcsinálta őket és a nagy részüket élveztük is, pedig a társaság fele-harmada egyáltalán nem bulizós típus volt.
Szerintem mindenképp menjél el, hasznos, de nyilván ahogy az első is írta, hosszú távon nem számít, diplomázhatsz nélküle is, az elején jelent egy kis könnyebbséget, hogy ismersz embereket.
Szerintem meg ne hagyjuk, az én gólyatáborom is ilyen volt. Semmit nem KELLETT csinálni, nem utált meg senki ha nem, a cikisebbeket a bevállalósak megcsinálták, voltak viszont viccesek és közösségformálók, amikben mindenki benne volt. Nálunk a szak fele megjelent, ebből egy ember ment csak haza, vagy akik hivatalosak voltak egy másik helyre és csak úgy beugrottak mondjuk 1 napra, de ea többség ott volt, és jól érezte magát. Aki nem megy el, annak is lesznek barátai, de nyilván nagy könnyebbség ha elmész és ismerkedsz. Én meglepődtem mert nagyon sokan voltak akik egyáltalán nem bulizósok, és csak azért jöttek hogy megismerjenek sokakat. Én a mai napig azokkal vagyok jóban akiket ott megismertem, de azok közt is vannak emberek akikkel többször beszéltem, akik nem voltak ott. Szakestekre én sem járok, de vannak akik megtalálják azt ami abban szerethető és mindenhol ott vannak.
Tanulmányi infókra ott vannak az orientációs napok aug végén vagy szept elején, nálunk több infó keringett a fb csoportban mint összesen akárhol máshol.
Ha vannak ismerőseid, szerintem menj el, de ha nem lennének akkor is azt mondanám hogy menj el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!